Photos: Ο Έβρος Σουφλίου στο… Καλλιμάρμαρο της Αθήνας

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Μπορεί ο Έβρος και το Σουφλί να βρίσκονται εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα, ωστόσο η απόσταση και το κουραστικό ταξίδι αρκετών ωρών με λεωφορείο δεν εμπόδισαν τον Έβρο Σουφλίου και τα 27 παιδιά των τμημάτων υποδομής του να δώσουν εντυπωσιακό παρόν στην γιορτή του mini volley που διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία η ΕΟΠΕ στο Καλλιμάρμαρο.

Το δικό του ξεχωριστό χρώμα στην γιορτή των ακαδημιών έδωσε στο Παναθηναϊκό Στάδιο ο Έβρος Σουφλίου ο οποίος παρουσία 1000 και πλέον μικρών αθλητών φρόντισε να κλέψει την παράσταση και να καταχειροκροτηθεί από όλους.,

Ο σύλλογος από τον Έβρο πιστός στον αγώνα που δίνει για την ανάπτυξη του αθλήματος δήλωσε δυναμικό παρόν στο Παναθηναϊκό Στάδιο και να απέδειξε προς όλους πως όταν υπάρχει θέληση τα μπάντα μπορούν να γίνουν.

Η διοίκηση του Έβρου Σουφλίου και ο πρόεδρός του Απόστολος Αλεξούδης θέλοντας να ανταμείψει τις προσπάθειες των μικρών αθλητών για την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου, διοργάνωσε εκδρομή στην Αθήνα, όπου τα 17 αγόρια και 9 κορίτσια των ακαδημιών, συνοδευόμενα από τους γονείς τους, είχαν την ευκαιρία να παίξουν για πολλές ώρες αγώνες 3×3 με ομάδες των Αθηνών.

Για δύο ώρες οι μικροί αθλητές και αθλήτριες του συλλόγου έπαιξαν βόλεϊ, είδαν από κοντά τις αθλήτριες της Εθνικής μας ομάδας γυναικών, πήραν το αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής και κυρίως συμμετείχαν στην γιορτή του βόλεϊ. Μια γιορτή που ολοκληρώθηκε με τον σχηματισμό της λέξεις Volleyαπό τα ίδια τα παιδιά.  

Μάλιστα οι «ακρίτες» του Έβρου Σουφλίου κλήθηκαν από τους διοργανωτές πρώτοι στο να ξεκινήσουν την δημιουργία του καταπληκτικού ομολογουμένως κορεό και βεβαίως γνώρισαν την αποθέωση από χιλιάδες χειροκροτήματα.

Το ThrakiSportS βρέθηκε στο Παναθηναϊκό Στάδιο, συνάντησε τους ανθρώπους του Έβρου Σουφλίου  και μίλησε μαζί τους.

Ο πρόεδρος του συλλόγου, Απόστολος Αλεξούδης, αναφερόμενος στην παρουσία της ομάδας στο Καλλιμάρμαρο υπογράμμισε «850 χιλιόμετρα αποδείχθηκαν τελικά λίγα για εμάς. Από την πρώτη στιγμή που δεχθήκαμε την πρόσκληση για αυτή την γιορτή ο ενθουσιασμός και των γονέων και των παιδιών ήταν πολύ μεγάλος. Παρά την διαδρομή που έπρεπε να διανύσουμε πήραμε την απόφαση να κάνουμε ένα δώρο στα παιδιά. Ένα ταξίδι, μια εκδρομή για να γνωρίσουν την Αθήνα και αυτό το ιστορικό Στάδιο. Να έχουν την ευκαιρία να παίξουν στο Στάδιο και να διασκεδάσουν  με το άθλημα που ασχολούνται όλοι στην πόλη μας».

Η παρουσία του Έβρου Σουφλίου στο  Παναθηναϊκό Στάδιο ήταν κάτι μοναδική και έγινε αντικείμενο σχολιασμού από όλες τις ομάδες. Ο κ. Αλεξούδης  ευτυχισμένος από τον ενθουσιασμό των παιδιών τόνισε: «Ευχόμαστε η παρουσία μας εδώ να είναι ένα μήνυμα για όλες τις ομάδες. Ότι η χιλιομετρική απόσταση δεν μετρά μπροστά στην αγάπη για το βόλεϊ, την χαρά που θα προσφέρει σε αυτά τα παιδιά» και λίγο μετά συμπλήρωσε για την δουλειά που γίνεται στην πόλη του Έβρου: «Ο Έβρος σαν κοιτίδα και μητέρα του Ελληνικού βόλεϊ συνεχίζει να αγωνίζεται και συνεχίζει να προσπαθεί. Όλος ο Νομός. Η Αλεξανδρούπολη, το Σουφλί, η Ορεστιάδα…  Στο Σουφλί έχουμε πολλούς και άξιους προπονητές που τους στηρίζουμε όλα αυτά τα χρόνια. Θέλουμε να συνεχίσουμε. Το αγαπάμε το βόλεϊ. Γίνεται μια προσπάθεια όλο το χρόνο από πολύ μικρές ηλικίες. Υπάρχει μεγάλη συμμετοχή και από αγόρια και κορίτσια. Θέλουμε να πιστεύουμε πως σε λίγα χρόνια ο Έβρος θα φθάσει και πάλι στα ψηλά πατώματα που ήταν πριν μερικά χρόνια».

Ο προπονητής του Έβρου Σουφλίου, Γιώργος Τάσιου, ξεκλέβοντας λίγο χρόνο από την… επίβλεψη των παιδιών του υπογράμμισε:  «Είναι μια εκδήλωση που μας κέντρισε το ενδιαφέρον προκειμένου τα παιδιά να βρεθούνε σε έναν ιστορικό χώρο, να δούνε το Στάδιο και να το συνδυάσουν παίζοντας βόλεϊ . Ο αθλητισμός είναι χαρά. Ο Έβρος Σουφλίου επενδύει στις ακαδημίες γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την επαρχία και ένα μεγάλο χωριό όπως ήμαστε εμείς στο Σουφλί. Προτρέπουμε τα παιδιά να ασχοληθούν με το βόλεϊ το οποίος είναι ένα άθλημα που έχει αγαπηθεί και έχει αναπτυχθεί στον Έβρο».

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΣΟΥΦΛΙΟΥ…