Τελευταίες ώρες για τον Ανδρέα, περιμένοντας ένα θαύμα….

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Είναι από τις πιο δύσκολες στιγμές, από τα πιο τραγικά συναισθήματα. Να προχωρά η κλεψύδρα, να τελειώνει ο χρόνος και να μετράς αντίστροφα για να πεις το τελευταίο αντίο σε έναν δικό σου άνθρωπο. Η κραδούλα του οποίου, σε πείσμα όσων μεταδόθηκαν και γράφτηκαν, εξακολουθεί να χτυπά. Αλλά δυστυχώς με ώρα λήξης.

Αυτό που διανύουμε είναι το τελευταίο εικοσιτετράωρο για τον Ανδρεά Κιλιγκαρίδη. Εκτός φυσικά και αν γίνει πάλι ένα θαύμα. Δύσκολο, αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Οι γιατροί έχουν διαγνώσει ότι ο πρωταθλητής του κανόε καγιακ είναι κλινικά νεκρός και η νομοθεσία της Πολωνίας, όπου βρίσκεται, προβλέπει την αποσύνδεση από τα μηχανήματα σε αυτές τις περιπτώσεις.

Το διάβημα της ελληνικής πρεσβείας έδωσε μια παράταση ελπίδας στην οικογένειά του ομογενή πρωταθλητή, που ήρθε πριν 23 χρόνια μαζί με τους γονείς του και εγκαταστάθηκαν στην Αλεξανδρούπολη. Αλλά και αυτή η παράταση εκπνέει σε λίγες ώρες, σε λίγα λεπτά. Ο χρόνος κυλά αντίστροφα, οι προσευχές πληθαίνουν, αλλά το θαύμα δεν έχει ακόμα γίνει…