Ο Θρακιώτης που αγωνίστηκε στο Ράλι Ακρόπολις!

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Εχουν περάσει μερικές μέρες από την διεξαγωγή του Ράλι Ακρόπολις, που αποτέλεσε βατερό για τον παγκόσμιο πρωταθλητή του WRC Σεμπαστιάν Οζιέ, ωστόσο ελάχιστοι γνωρίζουν ότι στον αγώνα έλαβε μέρος και μάλιστα για δευτερη συνεχόμενη χρονιά και ένας θρακιώτης, ο Γιώργος Ξενοκώστας.

Ο Ξανθιώτης Ξενοκώστας, έβδομος πέρυσι στο Πρωτάθλημα Ελλήνων Οδηγών, κατέβηκε εκ νέου στο παγκοσμίου φήμης ράλι για να συμμετάσχει και να ζήσει στιγμές έντονης δράσης, συμμετέχοντας στην τρίτη και τελευταία ημέρα του αγώνα και στο σκέλος που αφορούσε το πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Ο 46χρονος οδηγός πήρε μέρος με MitsubishiLancer Evo3 και με πλήρωμα (συνοδηγό) τον μηχανικό Μανώλη Κατσαρέλια από την Αθήνα. Οι δυο τους τερμάτισαν στην έβδομη θέση, κερδίζοντας πολύτιμους βαθμούς στην γενική κατάταξη. Ο συνολικός χρόνος που σημείωσαν ήταν 56.05.05″ αλλά περίπου ενάμισι λεπτό πίσω από εκείνους που σημείωσαν οι οδηγοί της πρώτης εξάδας.

Συνολικά στο εθνικό πρωτάθλημα έλαβαν μέρος 26 πληρώματα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Ξενόκωστας ήταν ο μοναδικός οδηγός από τη Β. Ελλάδα, καθώς οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους προέρχονται από Αττική, Λαμία, Πάτρα κ.α.

Το 59ο Ράλι Ακρόπολις που φέτος είχε ονομαστεί σε «Rally of Gods» (Ράλι των Θεών), διεξήχθη προ δεκαημέρου. Την εκκίνση έκανε στο Ζάππειο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

«Στο Ράλι Ακρόπολις πηγαίνω σαν θεατής από 14 ετών. Πέρσι συμμετείχα για 1η φορά και παρά τις – οικονομικές κυρίως – δυσκολίες αποφάσισα να το επαναλάβω και φέτος», είπε αρχικά ο ξανθιώτης οδηγός σε δηλώσεις του στην εφημερίδα “Εμπρός¨και συνέχισε: «Οι διαδρομές είναι απαιτητικές και δύσκολες, όμως παράλληλα όμορφες και συναρπαστικές, ενώ είναι ξεχωριστή εμπειρία να βλέπεις από κοντά τους κορυφαίους οδηγούς παγκόσμιου επιπέδου (Οζιέ, Λεμπ, Χιρβόνεν, Όστμπεργκ,. Λατβάλα κ.α.), την προετοιμασία τους, την οδηγητική συμπεριφορά κλπ.».

Ο κ. Ξενόκωστας είχε αρκετούς ενδοιασμούς στο αν θα μπορέσει να πάρει μέρος όμως τελικά οι χορηγοί του τον στήριξαν ζητώντας του σε ορισμένες περιπτώσεις προσωπικά να αγωνιστεί. «Ήλθα σε επικοινωνία με τους χορηγούς μου με ένα ακόμη χαμηλότερο μπάτζετ απ’ ότι πέρσι ώστε να μπορέσουμε να συγκεντρώσουμε τα χρήματα για τη συμμετοχή (περ. 1200 Ευρώ) και τα υπόλοιπα (μηχανολογικά, ανταλλακτικά κλπ.) που είναι περισσότερα. Όλοι τους με στήριξαν κι έτσι καταφέραμε να δηλώσουμε συμμετοχή. Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμένα να αγωνίζομαι απέναντι σε πολύ καλούς και επίσης έμπειρους οδηγούς απ’ όλη την Ελλάδα αλλά ειδικά στο Ράλι Ακρόπολις και από όλον τον κόσμο»!