Happy birthday Mr Τόρο! Τα πρώτα γενέθλια με την κόρη του, η… σοκολάτα και τα γεμιστά της μαμάς! Ο άγνωστος κ. Τοροσίδης…

Επιμέλεια αφιερώματος: Μελίνα Ντισλιάν

–  Μία ματιά στο ρόστερ της Ρόμα είναι αρκετή προκειμένου μία ολόκληρη χώρα να νιώσει υπερηφάνεια και να αποδείξει με τον καλύτερο τρόπο πως η Ελλάδα και οι ποδοσφαιριστές της, έχουν περάσει πλέον σε άλλο επίπεδο. Το όνομα του Βασίλη Τοροσίδη, βρίσκεται εδώ και λίγους μήνες στο ρόστερ των Ρωμαίων, με τον Έλληνα διεθνή να κλέβει τις εντυπώσεις. Το ThrakiSportS με αφορμή τα γενέθλιά του (έχει γεννηθεί στις 10 Ιουνίου του 1985) παρουσιάζει ένα… διαφορετικό προφίλ του παίκτη, το οποίο αποδεικνύει πως εκτός από σπουδαίος αμυντικός είναι και σπουδαίος άνθρωπος. Άλλωστε τα φετινά είναι ξεχωριστά, αφού για πρώτη φορά θα σβήσει κεράκια παρέα με την οκτώ μηνών κορούλα του. Αλλά πριν φτάσουμε σε αυτό, τα μαθητικά χρόνια στον Πετεινό Ξάνθης, τα πρώτα βήματα στη Skoda, η καταξίωση στον Ολυμπιακό, οι συνήθειες και οι αδυναμίες του «Τορο», κάνουν ακόμα πιο ενδιαφέρον το προφίλ του 28χρονου διεθνή.  

Τα πρώτα χρόνια στον Πετεινό Ξάνθης, τα βιβλία και… οι κακοί βαθμοί  

Η ενασχόληση του Βασίλη Τοροσίδη με το ποδόσφαιρο ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία. Γέννημα θρέμμα Θρακιώτης έκανε τα πρώτα του βήματα στην ομάδα Νέων της Ξάνθης και στα 18 του χρόνια ήρθε το μεγάλο… άλμα και η συμμετοχή του στην επαγγελματική ομάδα. Χρόνος για διάβασμα δεν υπήρχε ποτέ στο πρόγραμμά του, όπως παραδέχεται ο ίδιος και μάλλον δικαιώθηκε. Αρχικά με τον Νίκο Καραγεωργίου, αμέσως μετά με τον Γιάννη Μαντζουράκη και στη συνέχεια με τον Τάκη Λεμονή κατάφερε να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι των Θρακιωτών. Στον Πετεινό Ξάνθης, ένα χωριό τρία χιλιόμετρα έξω από την ακριτική πόλη, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Βασίλης, δοκίμασε τα πρώτα του σουτάκια και από πολύ νωρίς κατάλαβε ότι το ποδόσφαιρο θα γινόταν γι΄ αυτόν τρόπος ζωής. Οι πρώτοι σχολικοί βαθμοί ήταν η καλύτερη απόδειξη πως το παιδί δεν ήταν για βιβλία και για διάβασμα. Άλλωστε και ο ίδιος παραδέχεται πως ποτέ δεν ήταν καλός στο σχολείο: «Ήμουν μέτριος έως και κακός μαθητής, Δεν τα πήγαινα ποτέ καλά με τα βιβλία. Αυτό που ήθελα ήταν να παίξω μπάλα». Λίγα χρόνια μετά, το πείσμα του αυτό τον δικαίωσε και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο. Η μεταγραφή στον Ολυμπιακό πριν από έξι χρόνια ήταν η καλύτερη απόδειξη…

 

Μεγάλωσε απότομα

Αν ρίξουμε μία πρώτη ματιά στη ζωή του Βασίλη, θα μπορούσαμε να πούμε πως η μεγαλύτερη αλλαγή στη ζωή του ήρθε με τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό. Ωστόσο η πραγματικότητα είναι κάπως διαφορετική… Η μεγαλύτερη αλλαγή στη ζωή του Βασίλη ήρθε πριν από δέκα περίπου χρόνια, όταν και έχασε ένα από τα πιο αγαπημένα του πρόσωπα, τον πατέρα του Στάθη. Οι επιλογές που έχει κάποιος απέναντι σε τέτοιες καταστάσεις, είναι δύο: α) σφίγγεις τα δόντια, πιστεύεις στον εαυτό σου και προχωράς πιο ώριμος και πιο προσγειωμένος απ΄ ότι πριν ή β) κατεβάζεις τα χέρια, παρατάς τα όπλα και αφήνεις τα πράγματα στη μοίρα τους. Ο Βασίλης διάλεξε το πρώτο… Όσο δύσκολο και αν ήταν ήξερε πως κάποιοι περιμένουν πολλά από αυτόν. Η μητέρα του Καλλιόπη και τα αδέρφια του Κώστας, Μάνος και Μαρία ήταν τα άτομα αυτά, που πίστεψαν στο Βασίλη και αυτός δεν τους απογοήτευσε. Άλλωστε η φράση: «ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό», αποτελεί σύμφωνα και με τον ίδιο, την καλύτερη συμβουλή που του έχουν δώσει ποτέ…. 

 

Ο ψύχραιμος κύριος Τοροσίδης

Κάποιοι στη θέση του θα είχαν αλλάξει πολλά πράγματα στη ζωή τους, αν έπαιρναν μεταγραφή από τη Ξάνθη στο Ολυμπιακό, αν κατακτούσαν πρωταθλήματα, αν συμμετείχαν στο Τσάμπιονς Λίγκ… Από τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου τους και από τις συνήθειές τους μέχρι και τον ίδιο τους τον χαρακτήρα. Ας μη ξεχνάμε άλλωστε πως το ποδόσφαιρο στις ημέρες μας, έχει μετατραπεί σε ένα άθλημα όπου το life style παίζει – δυστυχώς – πρωταγωνιστικό ρόλο. Ωστόσο σε κάθε κανόνα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Και ο Βασίλης Τοροσίδης αποτελεί μέχρι στιγμής, μία από αυτές… Αν και τα τελευταία χρόνια τα φώτα της δημοσιότητας έχουν πέσει –δικαιολογημένα – πάνω του, ο «El Toro» παραμένει…. ψύχραιμος. Ευγενικός και προσιτός με όλους, απομονωμένος από κάθε υποψία ψώνιου, ο Βασίλης κάνει τη δική του επανάσταση στην ποδοσφαιρική show biz. Σπάνια θα δώσει δικαιώματα για άσχημα σχόλια, προσπαθεί να διατηρεί πάντα χαμηλούς τόνους και δικαίως θεωρούταν ένα από τα…. καλά παιδιά του Ολυμπιακού.

 

Η σοκολάτα, η Μπαρτσελόνα και… η Σαρλίζ Θερόν

Αν ρωτήσεις τον Βασίλη ποια είναι η μεγαλύτερη αδυναμία του χωρίς δεύτερη σκέψη θα σου πει πως είναι η οικογένειά του. Η υγεία των δικών του ανθρώπων είναι πολύ σημαντική ενώ και ο ίδιος θέλει το καλύτερο γι΄ αυτούς. Μετά την οικογένειά του όμως, έρχεται μία άλλη αδυναμία. Μία… κυρία χωρίς την οποία δεν μπορεί να ζήσει ούτε μία στιγμή. Λέγεται «σοκολάτα» και δύσκολα λείπει από τη ζωή του. Το ίδιο δύσκολα θα λείψουν και τα… γεμιστά της μαμάς του, που αποτελούν το αγαπημένο του φαγητό. Και όπως όλοι οι άνθρωποι ονειρεύονται να γνωρίσουν κάποια στιγμή στη ζωή τους, μία μεγάλη προσωπικότητα, έτσι και ο «Τόρο». Αν μπορούσε να κάνει ένα ταξίδι στον χωροχρόνο, ο Τσε Γκεβάρα είναι ένα από τα άτομα που θα ήθελε να γνωρίσει από κοντά ενώ διακαής πόθος του είναι ένα δείπνο με την ηθοποιό Σαρλίζ Θερόν.  Μοναδική αιτία που θα μπορούσε να χαλάσει το δείπνο του με την γοητευτική ηθοποιό, θα ήταν κάποιο ντέρμπι της αγαπημένης του ομάδας, της Μπαρτσελόνα.

 

Τα φιλαράκια, ο Ντένζελ Ουάσινγκτον και ο Πασχάλης Τερζής

Οι ελεύθερες ώρες του είναι λίγες και τις εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο. Στην Αθήνα συνήθιζε να βγαίνει με τους κολλητούς του Αβραάμ Παπαδόπουλο και Τάσο Παπάζογλου…. Τώρα στη Ρώμη, προτιμά να περνά τις ελεύθερες ώρες του στο σπίτι, βλέποντας στην τηλεόραση τις κωμωδίες που λατρεύει, με την σύζυγό του Σοφία αλλά και την σχεδόν οκτώ μηνών κορούλα τους. Μία από τις αγαπημένες του ταινίες είναι ο «Μπακαλόγατος», ενώ δεν λέει ποτέ όχι σε έργα στα οποία πρωταγωνιστή ο Ντένζελ Ουάσινγκτον. Ένας τρόπος για να χαλαρώσει μετά από μία δύσκολη μέρα είναι λίγη καλή ελληνική μουσική, με τον Πασχάλη Τερζή να βρίσκεται ψηλά στις μουσικές του επιλογές.