Αισιόδοξος ο Τζούριτς ότι μπορούμε να περάσουμε…

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Γιώργος Πανταζίδης

–  Χαραμάδα αισιοδοξίας… άφησε για τον επαναληπτικό αγώνα κόντρα στους Βέλγους ο εβρίτης διαγώνιος της Εθνικής μας ομάδας Δημήτρης Τζούριτς.

“Όλα κρίνονται στο δεύτερο ματς, όπως είχα ξαναπεί”, επανέλαβε ο Εβρίτης διεθνής άσος και δήλωσε έτοιμος για τον αυριανό αγώνα. «Η αλήθεια είναι ότι είμαστε μια ομάδα… απρόβλεπτη. Δυστυχώς στο πρώτο παιχνίδι είδαμε την άσχημη πλευρά μας, αλλά τίποτα δεν έχει τελειώσει» είπε μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας για τις πιθανότητες που έχει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετά την ήττα με 3-0 στο πρώτο ματς που είχε διεξαχθεί το περασμένο Σάββατο στην Ορεστιάδα.

«Όπως είχα πει και στην συνέντευξη Τύπου πριν από το πρώτο ματς, λόγω του συστήματος, όλα κρίνονται στον επαναληπτικό… Σίγουρα κανείς μας δεν έχει μείνει ικανοποιημένος από την απόδοση που είχαμε στον πρώτο αγώνα. Ίσως λειτούργησε αρνητικά η πίεση και το άγχος, η σημασία του συγκεκριμένου αγώνα αφού όλοι ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι για το Ελληνικό βόλεϊ και έτσι μπήκαμε τόσο σφιγμένοι», είπε αρχικά ο άσος της Τρεντίνο κι όταν του επισημάναμε ότι θεωρητικά και πριν το δεύτερο ματς υπάρχει ανάλογη πίεση αφού πλέον η νίκη είναι μονόδρομος, τόνισε: «Όχι τώρα δεν νομίζω ότι υπάρχει ανάλογη πίεση. Η σημασία του αγώνα είναι ίδια, αλλά η ψυχολογία μας νομίζω ότι είναι διαφορετική. Μας έχει ενοχλήσει το πρώτο ματς και τώρα θέλουμε να τα δώσουμε όλα. Είτε κερδίσουμε, είτε χάσουμε θέλουμε να φανεί ότι προσπαθήσαμε μέσα στο γήπεδο κι αφήσαμε την ψυχή μας. Προσπάθεια έγινε και στην Ορεστιάδα, αλλά δεν μας βγήκε ενώ οι Βέλγοι έπαιξαν πραγματικά πολύ καλά».

Στο διάστημα που μεσολάβησε από το πρώτο ματς ο νεαρός άσος είδε ξανά και ξανά τον συγκεκριμένο αγώνα και εξήγησε γιατί πιστεύει ότι η Εθνική μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση στο σημερινό ματς. «Είμαστε μια ομάδα που δε ξέρεις ποτέ τι θα κάνει μέσα στο γήπεδο… Δεν ψάχνω για δικαιολογίες και άλλοθι, αλλά η αλήθεια είναι ότι οι Βέλγοι εδώ κι ενάμιση μήνα έκαναν προετοιμασία, έδωσαν φιλικά, ενώ εγώ και λόγω του ότι άργησαν οι τελικοί στην Ιταλία ουσιαστικά έκανα δέκα ημέρες προπόνηση ως διαγώνιος. Είμαστε μια νέα ομάδα, με πολύ ταλέντο και θέλουμε χρόνο. Δυστυχώς τον χρόνο δεν τον είχαμε, γιατί αν τον είχαμε θα σας έλεγα σίγουρο ότι μπορούμε να κερδίσουμε. Το Βέλγιο είναι μια καλή ομάδα, ένα καλό σύνολο χωρίς αστέρια, όμως εγώ πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε. Ψυχολογικά είμαστε καλά. Μας πείραξε η ήττα και η εμφάνιση, στεναχωρηθήκαμε, αλλά θα το ξαναπώ για μια ακόμη φορά, όλα κρίνονται στο δεύτερο ματς».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here