Ελπίδες για τον Κιλιγκαρίδη…

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Εξαιρετικά σοβαρή συνεχίζει να παραμένει η κατάσταση του Ανδρέα Κιλιγκαρίδη που παραμένει σε κώμα για πέμπτη μέρα σε νοσοκομείο τξης Πολωνίας στην πόλη Μπιντγκοζ.

Οι γιατροί δεν είδαν την μικρή έστω βελτίωση που περίμεναν και κυρίως να βγεί απο το κώμα ωστόσο η μέρα ξημέρωσε με κάποια ελπίδα να μπορέσει να μπει χειρουργείο προκειμένου να γίνει ένας πρώτος καθαρισμός από το αιμάτωμα στον εγκέφαλο του άτυχου αθλητή. 

Όπως επισημαίνει το Contra, εντός της ημέρας θα γίνει γνωστό εάν θα μπορέσουν να προχωρήσουν σε νυστέρι αλλά για να γίνει αυτό πρέπει πρώτα να υποβληθεί σε αξονική τομογραφία.

Η θετική συγκυρία για τον 37χρονο πρωταθλητή είναι ότι η κλινική που νοσηλεύεται θεωρείται μια απο τις καλύτερες ογκολογικές και αιματολογικές στην Ευρώπη ενώ το επιτελείο που τον παρακολουθεί από τα πιο εξειδικευμένα.

Για όλες τις εξελίξεις ενημερώνεται σχεδόν ανά μια ώρα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κανόε Καγιάκ Αντώνης Νικολόπουλος ενώ συνεχής πληροφόρηση έχει και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης.

Πολύ μεγάλο όμως είναι και το ενδιαφέρον της οικογένειας του αθλήματος όπως και πολλών άγνωστων φιλάθλων που έχουν σπάσει στην κυριολεξία τα τηλέφωνα της Ομοσπονδίας από τότε που βγήκε το θέμα στην  δημοσιότητα προκειμένου να πληροφορηθούν την πορεία της υγείας του Ανδρέα Κιλιγκαρίδη και να εκφράσουν την συμπαράστασή τους και την διάθεσή τους να βοηθήσουν.