Έφυγαν οι ελεγκτές της ΟΥΕΦΑ, τα νεώτερα για ΠΑΣ, ΠΑΟ, Ξάνθη και Πανθρακικό…

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Κώστας Πιτιακούδης

–  Η «έφοδος» της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στην Αθήνα ολοκληρώθηκε το Σάββατο με την αναχώρηση του κλιμακίου για τη βάση της, στη Νιόν της Ελβετίας.

Οι άνθρωποι της ΟΥΕΦΑ βρίσκονταν από το πρωί της Πέμπτης στην ελληνική πρωτεύουσα, τελικά πραγματοποίησαν ελέγχους στα γραφεία της ΕΠΟ στους φακέλους του Παναθηναϊκού και του ΠΑΣ Γιάννινα.

Αντίθετα, παρά τα όσα γράφτηκαν δεξιά και αριστερά, δεν ελέγχθηκε ο φάκελος της Ξάνθης, καθώς ο σύλλογος είχε πάρει την άδεια από τον πρώτο βαθμό με θετική εισήγηση και δεν υπήρχε λόγος για κάτι τέτοιο.

Αν άλλωστε προχώραγαν σε έλεγχο της Ξάνθης, θα έπρεπε να πράξουν το ίδιο και με τους φακέλους του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ, του Ατρομήτου και του Αστέρα Τρίπολης που επίσης θα μας εκπροσωπήσουν στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Επίσης, δεν υπήρξε έλεγχος στον φάκελο του Πανθρακικού, όπως επίσης δεν υπήρξε σε αυτόν του ΟΦΗ, αφού οι ομάδες αυτές δεν εξασφάλισαν έξοδο στα ευρωπαϊκά κύπελλα που ενδιαφέρει την ΟΥΕΦΑ.

Η OYΕΦΑ έβαλε στο μικροσκόπιο τα οικονομικά στοιχεία των ομάδων και το κλιμάκιο αναμένεται ίσως και τη Δευτέρα να συντάξει έκθεση με τα συμπεράσματά του. Απόφαση ωστόσο αναμένεται μετά τα μέσα της εβδομάδας…

Στη συνέχεια το Financial Body Control Panel θα ανακοινώσει ποια ομάδα θα κερδίσει την έξοδο στο Γιουρόπα Λιγκ.