Με γκολ του Γούτα, 1-1 η Εθνική με την Κροατία

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Κώστας Πιτιακούδης

–  Με γκολ του Δημήτρη Γούτα της Ξάνθης, η Εθνική Ομάδα Νέων ξεκίνησε με ισοπαλία 1-1 τις υποχρεώσεις της στον 4ο όμιλο της elite round με αντίπαλο την Κροατία.

Αυτό το αποτέλεσμα κρατά το εθνικό μας συγκρότημα «ζωντανό» στη μάχη για πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Η Κροατία μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα και μόλις στο 4’ κέρδισε πέναλτι, αλλά ο Μπάρκας πραγματοποίησε εντυπωσιακή επέμβαση στην εκτέλεση του Πέριτς. Η Ελλάδα ανέβασε την απόδοσή της στη συνέχεια και στο 12’ ο Γούτας από ασίστ του Χουχούμη άνοιξε το σκορ για το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Κροάτες πίεσαν για την ισοφάριση, κάτι που κατάφεραν στο 66΄ με χτύπημα πέναλτι του Κις. Στα τελευταία λεπτά του αγώνα η Ελλάδα ανέκτησε τον έλεγχο του ματς, αλλά οι τελικές προσπάθειες των Χουχούμη, Φούντα και Ιωαννίδη δε βρήκαν στόχο. 

Στον αγώνα, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γούτας, που ήταν πέρα από σκόρερ και αρχηγός, αγωνίστηκε και τα 90 λεπτά ενώ το ίδιο ισχύει και με τον εβρίτηβ ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Μανώλη Σιώπη. Ο επόμενος αγώνας της Εθνικής Νέων είναι κόντρα στην κάτοχο του τίτλου Ισπανία την Παρασκευή 7 Ιουνίου και ώρα 14:00.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Μαλένιτσα, Μαρότι, Πάβιτς, Σιμούνοβιτς, Πέριτς, Μπρλεκ, Καναντίγια, Μ. Κοβάσεβιτς, Γκρζαν (46’ Ίβαντσιτς), Κις (76’ Σπέχαρ), Μίσιτς (58’ Αλβίρ)

ΕΛΛΑΔΑ: Μπάρκας, Χουχούμης, Γούτας, Καντούτσης, Παπουτσογιαννόπουλος, Σιώπης, Μύγας (71’ Γιαννιτσάνης), Δώνης Χρ. (71’ Σούνας), Ιωαννίδης, Φούντας (80’ Δεληγιαννίδης), Ανδρεόπουλος