Ώρα 16:01: Με ψήφους 9-3 χάνει την άνοδο η Ορεστιάδα!

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης και Γιάννης Γιαγκίνης

–  Το όνειρο της Ορεστιάδας να ανέβει στην Α1 Κατηγορία τερματίζεται πρόωρα, μετά την απόφαση που μόλις έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΑΠ να επικυρώσει την βαθμολογία με τελευταίο τον Ηρακλή, προτελευταίο τον Μίλωνα και 10ο τον Παναθηναϊκό, ο οποίος και δεν υποβιβάζεται μετά από αυτήν την εξέλιξη.

Πριν από δευτερόλεπτα βγήκε η απόφαση, η οποία ελήφθη με ψήφους 9-3. Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης δια του προέδρου του Γιάννη Τζίμα ψήφισε ουσιαστικά ΚΑΤΑ της ανόδου της Ορεστιάδας στην Α1! Τάχθηκε με την πλειοψηφία δηλαδή, που έστειλε τον Ηρακλή 12ο με βάση την απόφαση του ΑΣΕΑΔ από το πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε, σώζοντας τον Παναθηναϊκό.

Βέβαια, για την ακρίβεια, ο Εθνικός διαχώρισε την θέση του με τους υπόλοιπους οκτώ και ζήτησε να εφαρμοστούν τα όσα προβλέπουν οι διαδικασίες, αλλά επί της ουσίας ψήφισε υπέρ της παραμονής του Παναθηναϊκού και συνακόλουθα της μη ανόδου του ΑΟΟ. Ουσιαστικά δηλαδή η απόφαση ελήφθη με πλειοψηφία 8-1-3. Αλλά η ουσία δεν αλλάζει. Περισσότερα σε λίγο…