Όλα όσα έγιναν στο ντέρμπι ανόδου Νέστου Χρυσούπολης – Μ. Αλεξ. Ιάσμου

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Γιάννης Κεσόπουλος

–  Η μοναδική ήττα του Ιάσμου στη διαδικασία των μπαράζ ανόδου στο δραματικό ντέρμπι με το Νέστο στη Χρυσούπολη με 2-1 αποδείχτηκε καταδικαστική, αφού στέρησε από την ομάδα του Δίγκα την άνοδο στη νέα Γ’ Εθνική κατηγορία, στην οποία θα αγωνίζονται πλέον οι Καβαλιώτες.

Για τους πρωταθλητές της ΕΠΣ Θράκης αρκούσε μόλις ένας βαθμός για να πανηγυρίσουν την άνοδο, αλλά το γκολ του Ξανθιώτη Δεσύλλα μετά από σέντρα του επίσης Ξανθιώτη Κιοσσέ Τζοσκούν, με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό σκορ, έμελλε να τους στερήσει το μοναδικό εισιτήριο από τον όμιλο της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Το παιχνίδι στο πρώτο μέρος ήταν μέτριο ποιοτικό, αφού με εξαίρεση το γκολ με το οποίο προηγήθηκε η ομάδα της Χρυσούπολης, σημειώθηκε μόλις μια καλή στιγμή για τους δύο διεκδικητές της ανόδου. Στο 8’ το αδύναμο σουτ του Παγωνίδη αποτέλεσε την πρώτη απειλή για τους γηπεδούχους, οι οποίοι απάντησαν στις ευκαιρίες με τον ιδιαίτερα επικίνδυνο Σαλαπάτα, που εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Γιαπρακτσή αλλά δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Ό, τι όμως δεν κατάφερε ο δραστήριος επιθετικός των γηπεδούχων, το πέτυχε στο 29’ με σουτ, μετά από πάσα του Νάνου ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του με το έκτο προσωπικό του γκολ στα μπαράζ. Το πρώτο μέρος έκλεισε με κυκλοφορία της μπάλας στο χώρο του κέντρου, με τους ποδοσφαιριστές του Ιάσμου να έχουν την κατοχή και τον έλεγχο του αγώνα, χωρίς να καταφέραν να πλησιάσουν με αξιώσεις την αντίπαλη εστία.

Στο δεύτερο μέρος, η ομάδα της Ροδόπης μπήκε αποφασισμένη να φτάσει στην ισοφάριση, που θα της χάριζε την πολυπόθηκε άνοδο. Στο 53’ ο Ξενάκης με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ και τρία λεπτά αργότερα ο Χασιώτης με σουτ έφτασαν μια ανάσα από το 1-1, το οποίο ήταν θέμα χρόνου να γίνει, όπως και συνέβη στο 67ο λεπτό. Ο Κακουλίδης ανατράπηκε από τον Παυλακάκη και ο έμπειρος Παγωνίδης από τα έντεκα βήματα έφερε το παιχνίδι στα ίσα μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από τους 250 περίπου φίλους του Ιάσμου που βρέθηκαν στο γήπεδο της Χρυσούπολης. Μάλιστα, στο 77’ ο Κακουλίδης με σουτ έφτασε κοντά στο να δώσει προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.

Και ενώ όλα έδειχναν ευνοϊκά για την ομάδα της Ροδόπης, κόντρα στη ροή του αγώνα στο 79’ δύο Ξανθιώτες συνεργάστηκαν χαρίζοντας στο Νέστο το δεύτερο γκολ που σήμανε και την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Ο Κιοσσέ Τζοσκούν σέντραρε και ο Δεσύλλας με κεφαλιά σημείωσε το 2-1 στέλνοντας στον έβδομο ουρανό τους 1000 περίπου φίλους της ομάδας της Χρυσούπολης, που δημιούργησαν όμορφη ατμόσφαιρα. Παρά το σοκ του δευτέρου τέρματος, ο Ίασμος βγήκε στην αντεπίθεση κάνοντας την ύστατη προσπάθεια για την ισοφάριση. Μάλιστα, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, και ενώ ένα λεπτό μετά αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Μάνος, ο Ίασμος έχασε τεράστια ευκαιρία για να κλέψει το εισιτήριο της ανόδου, αλλά οι αμυντικοί της Χρυσούπολης σε φάση διαρκείας μπροστά στα καρέ τους έδιωξαν πάνω στη γραμμή και κράτησαν στα χέρια τους την άνοδο.

Αμέσως μετά, ο διαιτητής της συνάντησης σφύριξε τη λήξη, που βρήκε τους ποδοσφαιριστές του Ιάσμου να μη μπορούν να συνειδητοποιήσουν τόσο τον τρόπο με τον οποίο ήρθε η ήττα, όπως και το πώς χάθηκε η άνοδος. Αντίθετα, η ιστορική ομάδα του Νέστου, με πέντε Ξανθιώτες βασικούς ποδοσφαιριστές και Ξανθιώτη προπονητή να τους καθοδηγεί, κατόρθωσε να κάμψει το εμπόδιο των τριών θρακιώτικων ομάδων που αντιμετώπισαν στο δρόμο για την άνοδο και να πάρει εκείνη κυριολεκτικά πάνω στο νήμα την άνοδο.

ΝΕΣΤΟΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ: Αϊβαζίδης, Μπουνταγκίδης, Αϊβάζογλου(72’ Καλτσάς), Μανούκος, Παυλακάκης, Τσάκωνας (63’ Εμμανουηλίδης), Δεσύλλας, Κιοσσέ(88’ Γαμβρέλης), Κοντοτόλης, Σαλαπάτας, Μάνος
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΙΑΣΜΟΥ: Μπαϊράμ Ισμαήλ, Χασιώτης, Γιαπραχτσής, Γιαννόπουλος, Προδρομίτης, Ξενάκης, Κιουτσούκ Αμέτ (80’ Κερασιώτης), Χατζητουλούσης, Παγωνίδης , Τσέκος, Κακουλίδης.
 

-)  ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΜΕΤΕΔΩΣΕ ΤΟ THRAKISPORTS, ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ