Η ώρα της αλήθειας για Τρεντίνο και Τζούριτς

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

– Μία ημέρα πριν επιστρέψει στην Ελλάδα και έρθει μάλιστα αμέσως στην αγαπημένη του Ορεστιάδα για την πρώτη συγκέντρωση της Εθνικής Βόλεϊ Ανδρών, ο Δημήτρης Τζούριτς διεκδικεί το βράδυ της Κυριακής με την Τρεντίνο τον τίτλο στο ιταλικό καμπιονάτο, καθώς διεξάγεται ο πέμπτος και τελευταίος τελικός του πρωταθλήματος.

Η Τρεντίνο, έχοντας το πλεονέκτημα έδρας εξαιτίας της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο, φιλοξενεί την Πιατσέντσα. Η σειρά έχει οδηγηθεί στο 2-2 και πλέον μένει ένας αγώνας, ο τελικός των τελικών, για να μάθουμε τον πρωταθλητή. 

Οι φίλοι της Τρεντίνο θα γεμίσουν κάθε γωνιά του γηπέδου, καθώς το sold out πραγματοποιήθηκε μόλις 2 ώρες μετά την κυκλοφορία των εισιτηρίων και αναμένεται να υπάρχει… καυτή ατμόσφαιρα. Μία είναι η απουσία που προβληματίζει την ομάδα του Δημήτρη Τζούριτς, καθώς ο πασαδόρος Ράφαελ έχει τραυματιστεί στο δάχτυλο και αναμένεται να τον αντικαταστήσει ο Σιντίνι. Ένας πολύ σημαντικός αγώνας για αυτόν, καθώς είναι ο πρώτος που θα ξεκινήσει βασικός, μετά την περιπέτεια που είχε με την υγεία του, όταν του διαγνώστηκε λευχαιμία. Έχασε την περσινή σεζόν, ωστόσο όπως επισημαίνει και το volleynews, αυτός είναι ο τέταρτος τελικός της καριέρας του, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα του.  

Στην Πιατσέντσα, σίγουρα θα υπάρχουν συνθήματα και αφιερώσεις στον Μποβολέντα που έχασε ξαφνικά τη ζωή του, όταν κατέρρευσε στο γήπεδο. Ήταν πρωταγωνιστής στην κατάκτηση του τροπαίου το 2009 – και τότε ο τελικός ήταν απέναντι στην Τρεντίνο. Η αναμέτρηση αρχίζει στις 6.30 το απόγευμα ώρα Ελλάδος και το ThrakiSportS θα σας ενημερώσει για την εξέλιξή της και την προσπάθεια του Εβρίτη βολεϊμπολίστα να στεφθεί ξανά πρωταθλητης στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, αυτό της Ιταλίας…