Ο απολογισμός Μουστακίδη στην Γενική Συνέλευση του Εθνικού

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Γιώργος Πανταζίδης

– Χαρούμενος για την εκπληκτική πορεία που είχε φέτος η ομάδα του Εθνικού αλλά και  προβληματισμένος γα τα δυσκολίες που θα υπάρξουν το δρόμο διατήρησης των κεκτημένων, εμφανίστηκε στη Γενική Συνέλευση του τμήματος ο Σάκης Μουστακίδης.

Ο προπονητής της ομάδας της Αλεξανδρούπολης κλήθηκε να παρουσιάσει – και παρέδωσε – τον αγωνιστικό απολογισμό της χρονιάς που φεύγει. Κατέθεσε την άποψη αλλά και τα βιώματά του, μίλησε για τα θετικά κα τα αρνητικά της σεζόν, δεν παρέλειψε να προχωρήσει σε αυτοκριτική για σημεία του αγωνιστικού κομματιού, ενώ αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του στο ότι «ο Εθνικός φέτος χάλασε τη σούπα ορισμένων , τονίζοντας ότι «σε κάποιους δεν άρεσε που μπήκαμε σφήνα στις πρώτες θέσεις».

«Το δύσκολο είναι να διατηρηθείς ψηλά. Είναι θετικό το γεγονός ότι γίνεται σύντομα, νωρίτερα από άλλες χρονιές η εκλογή του νέου ΤΑΑ. Από τη φετινή χρονιά μου έμεινε η προσπάθεια όλων , η πειθαρχεία, το πάθος, η θέληση για διάκριση. Το πολύ καλό κλίμα που υπήρχε, η μεγάλη προσέλευση του κόσμου και η χαρά που ένιωθε στις νίκες καθώς και η αγωνία του μέχρι τέλους για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό. Σίγουρα κάναμε λάθη. Κανείς δεν έχει το αλάθητο. Προσπαθήσαμε όσο γίνεται, αυτά να είναι τα λιγότερα.

Λίγοι παίκτες έβγαλαν όλη τη χρονιά. Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω περισσότερο κάποιους νέους παίκτες αλλά από τη στιγμή που πήγανε καλά η χρονιά, πιεζόμασταν για το αποτέλεσμα και είχαμε την ανάγκη των βαθμών. Και αν ήμασταν λίγο πιο προσεκτικοί , θα ήμασταν στη 2η θέση. Κάποια πράγματα δεν μπορείς να τα προβλέψεις. Είναι δική μου ευθύνη που δεν έβαλα επιπλέον κάποιους νέους παίκτες και ζητώ συγνώμη για αυτό. Μπορούσαμε και έπρεπε να είχαμε καλύτερη οργάνωση στο κομμάτι το τεχνικό και θα βοηθούσε τη δουλειά μας σαν τεχνικό τιμ αν είχαμε κάποια βοηθητικά όργανα για παράδειγμα που θα μας χρειαζόταν. Ελπίζω να αλλάξει αυτό» υπογράμμισε ο κ. Μουστακίδης.

Ο ίδιος δεν έκρυψε τα λόγια του και αναφέρθηκε σε μια δύσκολη χρονιά που ακολουθεί αφού, «σε κάποιους δεν άρεσε που μπήκαμε σφήνα στις πρώτες θέσεις και ήδη κάνουν κινήσεις . ο Εθνικός χάλασε τη σούπα κάποιων., πλέον θα μας περιμένουν , μας υπολογίζουν και θα παρουσιαστούν καλύτεροι. Οι διαφορές θα είναι μεγαλύτερες τη νέα χρονιά των ομάδων από την 5η θέση και πάνω με τις υπόλοιπες.

Ήδη από ότι μαθαίνω, Σύρος και Παμβοχαικός διατηρούν σε ψηλά επίπεδα το μπάτζετ (περι τα 600 χιλιαρικα τη στιγμή που  Εθνικός ίσα που ξεπερνούσα τα 200-230), ενώ και ο ΠΑΟΚ γλυκάθηκε από την Τρίτη θέση. Πρέπει να αποφασίσουμε γρήγορα τι θέλουμε και σε τι θα στοχεύσουμε. Να ξέρετε  ότι πρέπει να μαστε δέκα φορές πιο προετοιμασμένοι και έτοιμοι . Πλέον μας υπολογίζουν».

Σαν επίλογο, ο κ Μουστακίδης κάλεσε όλος τους ανθρώπους του βόλεϊ της Αλεξανδρούπολης να διεκδικήσουν πράγματα αυτονόητα όπως περισσότερες ώρες προπόνησης για το βόλει, να ενώσουν τις δυνάμεις τους, να ξεχάσουν λάθη του παρελθόντος, του ζήτησε να συνεισφέρουν και να βοηθήσουν όπως μπορούν ώστε να είναι σε θέση ο Εθνικός να μεγαλουργήσει.