Αφιέρωμα: Αυτός είναι ο πρωταθλητής της ΕΠΣ Εβρου Ορέστης Ορεστιάδας!

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Με συγκομιδή 48 βαθμών σε 22 αγώνες ο Ορέστης Ορεστιάδας αναδείχθηκε πρωταθλητής της ΕΠΣ Έβρου, σε απόσταση δύο βαθμών από το δεύτερο Άλεξ και δέκα βαθμών από την τρίτη Ένωση Άνθειας Αρίστεινου εξασφαλίζοντας με αρκετά μεγάλη άνεση την πρώτη θέση και τη συμμετοχή του στα μπαράζ ανόδου στη νέα ενοποιημένη Γ΄ Εθνική κατηγορία.

Η ομάδα της Ορεστιάδας αγωνίστηκε στη Δ΄ Εθνική για τελευταία φορά τη σεζόν 2008-09 ενώ για την Γ’ Εθνική θα πρέπει να πάμε πάνω από μια δεκαετία πίσω. Ωστόσο, θα επιχειρήσει συνδυάζοντας την εμπειρία αλλά και το νεανικό ενθουσιασμό να επιτύχει κάτι ανάλογο μέσω των αγώνων μπαράζ, όπου θα βρει αντιμέτωπους τον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου, τον Ορφέα Ξάνθης και το Νέστο Χρυσούπολης σε διπλούς αγώνες με φόντο μια θέση στη νέα κατηγορία.

Ο ιστορικός Ορέστης, με τον έμπειρο Χρήστο Χρηστούδη στην άκρη του πάγκου, ξεκίνησε φουριόζος και αήττητος στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, έχοντας οκτώ νίκες και δύο ισοπαλίες (μία απρόσμενη τη δεύτερη αγωνιστική στα Ρίζια και μία στο επεισοδιακό ντέρμπι της Εξώπολης με την Καππαδοκία) δείχνοντας εξ αρχής τις βλέψεις του για πρωταθλητισμό.

Στο δεύτερο γύρο, που ξεκίνησε με μεγάλη καθυστέρηση και δύο αναβολές λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στο νομό Έβρου, το σκηνικό για το σύλλογο της Ορεστιάδας δεν άλλαξε. Επτά νίκες, μία ισοπαλία στο εκτός έδρας ντέρμπι από τα παλιά με τον Εθνικό και δύο μόλις ήττες (μία από την περσινή πρωταθλήτρια Ένωση Άνθειας Αρίστεινου στην Άνθεια και μία την τελευταία αγωνιστική στον Άβαντα, όταν πλέον η υπόθεση-τίτλος είχε κριθεί) ο απολογισμός για τον Ορέστη, που εξασφάλισε την πρώτη θέση τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε της σεζόν!

Η δυνατή έδρα του (είχε μόνο νίκες σε όλη τη διάρκεια της σεζόν), η παρουσία του Χρήστου Χρηστούδη στον πάγκο, γνωστού από τη θητεία του στον Έβρο Σουφλίου, αλλά και η παρουσία έμπειρων και νέων ταλαντούχων ποδοσφαιριστών αποτελούν τα “όπλα” του Ορέστη Ορεστιάδας στη μάχη για την κατάκτηση μιας θέσης στη Γ’ Εθνική. Οι Χαλιμακούδης, Ρουσίδης Θ., Ρουσίδης Α., Πετρόπουλος Σ., Δοϊνούδης, Θεμελάκης, Πετρόπουλος Κ., Μυλωνάς Π., Μυλωνάς Α., Πετράς, Κοτζά και Νικολόπουλος συνθέτουν ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και φιλόδοξο σύνολο, που έχει στρέψει με τη μέχρι τώρα πορεία του τα βλέμματα και την προσοχή όλων και σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητο.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα του Ορέστη Ορεστιάδας στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Έβρου που τον οδήγησαν στην κατάκτηση του τίτλου και του έδωσαν τη δυνατότητα συμμετοχής στα μπαράζ για την άνοδο στη νέα Γ’ Εθνική έχουν ως εξής:
1η αγωνιστική: Ρεπό
2η αγωνιστική: Ορέστης Ορεστιάδας-Εθνικός 4-2
3η αγωνιστική: Ρίζια-Ορέστης Ορεστιάδας 1-1
4η αγωνιστική: Ορέστης Ορεστιάδας-Ένωση Άνθειας Αρίστεινου 3-1
5η αγωνιστική: Άλεξ-Ορέστης Ορεστιάδας 3-4
6η αγωνιστική: Ορέστης Ορεστιάδας-Καστανιές 2-1
7η αγωνιστική: Απαλός-Ορέστης Ορεστιάδας 2-3
8η αγωνιστική: Καππαδοκία-Ορέστης Ορεστιάδας 2-2
9η αγωνιστική: Ορέστης Ορεστιάδας-Μεταξάδες 3-0 α.α.
10η αγωνιστική: Διδυμότειχο-Ορέστης Ορεστιάδας 2-3
11η αγωνιστική: Ορέστης Ορεστιάδας-Άβαντας 2-0
12η αγωνιστική: Ρεπό
13η αγωνιστική: Εθνικός-Ορέστης Ορεστιάδας 1-1
14η αγωνιστική: Ορέστης Ορεστιάδας-Ρίζια 5-0
15η αγωνιστική: Ένωση Άνθειας Αρίστεινου-Ορέστης Ορεστιάδας 3-1
16η αγωνιστική: Ορέστης Ορεστιάδας-Άλεξ 5-1
17η αγωνιστική: Καστανιές-Ορέστης Ορεστιάδας 1-2
18η αγωνιστική: Ορέστης Ορεστιάδας-Απαλός 5-2
19η αγωνιστική: Ορέστης Ορεστιάδας-Καππαδοκία 2-1
20η αγωνιστική: Μεταξάδες-Ορέστης Ορεστιάδας 0-3 α.α.
21η αγωνιστική: Ορέστης Ορεστιάδας-Διδυμότειχο 4-0
22η αγωνιστική: Άβαντας-Ορέστης Ορεστιάδας 2-1