To pregame του μπαράζ Παναθηναϊκού – Ξάνθης

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Με τα πολλά, θα διεξαχθεί τελικά κανονικά το μπαράζ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την Skoda Ξάνθη. Την Τετάρτη ολοκληρώθηκε η προετοιμασία των δύο ομάδων και το μεσημέρι αποφασίστηκε να διεξαχθεί κανονικά ο αγώνας, παρά τις δολιοφθορές που υπήρξαν στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης.

Υπενθυμίζεται ότι αργά το βράδυ της Τετάρτης κάποιοι “γνωστοί-άγνωστοι” εισέβαλαν στο αστυνομοκρατούμενο γήπεδο και προκάλεσαν φθορές στον αγωνιστικό χώρο, πετώντας μπογιές και… καρφιά. Μετά από εργασίες από τους υπευθύνους του σταδίου αλλά και την πρωινή σύσκεψη ασφαλείας που πραγματοποιήθηκε, ο αγώνας θα διεξαχθεί κανονικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΘΡΙΛΕΡ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΕΣ, ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΑΝΑΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΕΛΗΦΘΗ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ.

 

Σε αγωνιστικό επίπεδο ο Μαρίνος Ουζουνίδης φαίνεται να έχει καταλήξει στην ενδεκάδα που θα παρατάξει. Ο Θρακιώτης κόουτς αναμένεται να επαναφέρει και πάλι στο σχήμα με δύο αμυντικούς μέσους (Φλίσκας, Ντιέ) και στην κορυφή της επίθεσης τον Σολτάνι. Παράλληλα ετοιμάζει πλάνο εξουδετέρωσης του Ιμπραήμ Σισοκό καθώς θεωρεί τον Ιβοριανό μεσοεπιθετικό ως τον υπ’ αριθμόν ένα κίνδυνο για την ομάδα του και θέλει να περιορίσει τη δράση του, εφόσον φυσικά αγωνιστεί.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ. ΑΚΟΜΑ, ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΒΑΛΛΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗ, ΒΟΗΘΟΥ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ, ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

 

 

Για τον Παναθηναϊκό, ο Γιάννης Βονόρτας αναμένεται να ξεκινήσει με τον Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια, έχοντας κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Μπουμσόνγκ, Τριανταφυλλόπουλο. Δεξί μπακ θα είναι ο Σεϊταρίδης και αριστερό ο Μαρίνος. Αμυντικό χαφ θα είναι ο Πάπε Σο, με εσωτερικούς μέσους τους Ζέκα και Λαγό, ενώ εξτρέμ θα είναι ο Ντίνας και ο Μπαρμπαρούσης με τον Φιγκερόα να βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης. Ωστόσο όλα μπορεί να ανατραπούν αν ο Σισοκό αισθανθεί καλά και αγωνιστεί.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΙΑΝΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Η προϊστορία γενικά των αγώνων του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη είναι υπέρ των πρασίνων. Συνολικά σε 48 αναμετρήσεις πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός έχει 32 νίκες, η Ξάνθη 7 και 9 παιχνίδια ολοκληρώθηκαν ισόπαλα. Ωστόσο, αυτή θα είναι η πρώτη φορά που οι δυο αντίπαλοι θα παίξουν σε ουδέτερο γήπεδο, ενώ ειδικά στη Νέα Σμύρνη η Skoda έχει καλή παράδοση.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ SKODA ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΑΤΑ ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ 48 ΑΓΩΝΕΣ ΞΑΝΘΗΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ Ή ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ – ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΗΝ Α’ ΕΘΝΙΚΗ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ FLASH BACK ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΣΠΑΝΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Δημήτρης Θάνος, όπως των όρισε η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, που θεώρησε την αναμέτρηση αυτή όπως είναι φυσιολογικό υψηλής σημασίας και όρισε ένα από τα θεωρητικά καλύτερα στελέχη της. Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος, θα ακολουθήσει ημίωρη παράταση και μετά η διαδικασία των πέναλτι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ ΤΡΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

 

 

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι το διακύβευμα μπορεί να είναι φαινομενικά η έκτη θέση στο πρωτάθλημα, ωστόσο στην πραγματικότητα πιθανότητατα να είναι ένα… ευρωπαϊκό εισιτήριο. Αν ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος είναι ο πλέον… επίφοβος για κάτι τέτοιο, δεν αδειοδοτηθεί, η ομάδα που τερμάτισε έκτη στο πρωτάθλημα θα πάρει τη θέση του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης περιόδου. Ο Παναθηναϊκός και η Ξάνθη ισοβάθμησαν, είχαν από μία νίκη στο πρωτάθλημα και ισοπαλία και στα τέρματα όταν αθροιστούν, με αποτέλεσμα να κληθούν να  δώσουν αγώνα μπαράζ για να ξεκαθαρίσει το ποιος θα έχει την ευκαιρία, αν οι Ηπειρώτες μείνουν εκτός, να παίξει το καλοκαίρι στην Ευρώπη.

Για τον Παναθηναϊκό αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία πραγματικά να σωθεί μια καταστροφική χρονιά, την ώρα που για την Ξάνθη είναι η ευκαιρία για το βήμα παραπάνω μετά από αρκετά χρόνια, έτσι ώστε να αλλάξει στόχο και να αρχίσει να κοιτάζει πλέον ψηλότερα. Κάτι που έτσι και αλλιώς επιθυμεί ο ιδιοκτήτης της Χρήστος Πανόπουλος. Ωστόσο, τόσο οι «πράσινοι» όσο και οι Θρακιώτες θα πρέπει να αντιμετωπίσουν κι έναν ακόμα παράγοντα που είναι οι… άγνωστοι, οι οποίοι εισέβαλαν τη νύχτα στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης και προκάλεσαν φθορές στον αγωνιστικό χώρο και κανείς δεν ξέρει τι άλλο θα επιδιώξουν να κάνουν μέχρι την έναρξη του αγώνα.

Η αναμέτρηση είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 8.00 το βράδυ και μεταδίδεται απευθείας τηλεοπτικά από το Novasports1 και ραδιοφωνικά από πλήθος αθλητικών ραδιοφωνικών σταθμών. Όσοι είστε πάντως σε υπολογιστή, από νωρίς θα υπάρχει live ενημέρωση για οτιδήποτε συμβαίνει μέσα και έξω από το γήπεδο της Νέας Σμύρνης από το ThrakiSportS…