Εβρίτικη … η μισή Εθνική Εφήβων

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Γιώργος Πανταζίδης

–  Δεν είναι μόνο η Εθνική Ανδρών που έχει τέσσερις Εβρίτες. Οι τέσσερις στους δώδεκα και στην Εθινική ομάδα των Εφήβων είναι παιδιά του Έβρου. Αθλητές της ΓΕΑ και του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.

Ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας των Εφήβων Σωτήρης Δρίκος επέλεξε στην τελική 12άδα τους Δημήτρη Χατζόπουλο και τους Σταύρο Κασαμπαλή, Ραφαήλ Κουμεντάκη και Ανέστη Δαλακούρα, για να τον οδηγήσουν στα προκριματικά για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Οι αθλητές που επιλέγησαν θα συμμετάσχουν στην σειρά των φιλικών με την αντίστοιχη της Σερβίας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του προκριματικού ομίλου του παγκοσμίου πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί στη Ρωσία (7-11/5). Η Εθνική θα αναχωρήσει για την βαλκανική χώρα την Μ. Πέμπτη (2/5). 

Αναλυτικά οι 12 που επέλεξε ο Σωτήρτης Δρίκος: Κυριάκος Σπυριούνης (Μίλωνας), Νίκος Μαυραγάνης (Παναχαϊκή),Μενέλαος Κοκκινάκης (Ολυμπιακός),Μιχάλης Λιόντας, Δημήτρης Ζήσης, Θανάσης Πρωτοψάλτης, Κάσσανδρος Στίγγας (Παναθηναϊκός), Δημήτρης Χατζόπουλος (ΓΕ Αλεξανδρούπολης), Γιώργος Τζιουμάκας (Ηρακλής), Σταύρος Κασαμπαλής, Ανέστης Δαλακούρας, Ραφαήλ Κουμεντάκης (Εθνικός Αλεξανδρούπολης).

Μετά τα φιλικά με τη Σερβία, η Εθνική θα αναχωρήσει στις 6 Μαϊου για την Ανάπα της Ρωσίας όπου θα διεξαχθούν οι προκριματικοί αγώνες. Στον «ελληνικό» όμιλο συμμετέχουν επίσης η οικοδέσποινα Ρωσία, η Αυστρία, η Δανία και το Μαυροβούνιο.

Το πρόγραμμα του ομίλου:
 
Τρίτη 7 Μαΐου
16.00 Μαυροβούνιο – Ελλάδα
18.30 Ρωσία – Δανία
Ρεπό η Αυστρία
 
Τετάρτη 8 Μαΐου
16.00 Μαυροβούνιο – Δανία
18.30 Αυστρία – Ρωσία
Ρεπό η Ελλάδα
 
Πέμπτη 9 Μαΐου
16.00 Δανία – Ελλάδα
18.30 Αυστρία – Μαυροβούνιο
Ρεπό η Ρωσία
 
Παρασκευή 10 Μαΐου
16.00 Ελλάδα – Αυστρία
18.30 Ρωσία- Μαυροβούνιο
Ρεπό η Δανία
 
Σάββατο 11 Μαΐου
16.00 Δανία – Αυστρία
18.30 Ελλάδα – Ρωσία
Ρεπό το Μαυροβούνιο
*Οι ώρες είναι τοπικές