Θρακιώτες θρηνούν για τη Μαριάννα Ζαχαριάδη…

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Πηγή Δεβετζή, Κώστας Μπανιώτης, Πηνελόπη Δάγκα. Κορυφαίοι αθλητές της Θράκης, με πανελλήνιες νίκες και διεθνείς διακρίσεις. Θρηνούν και αυτοί για τον χαμό της Μαριάννας Ζαχαριάδη, του 23χρονου άγγελου του επι κοντώ, που έφυγε το μεσημέσι της Μεγάλης Δευτέρας από την ζωή.

“Ήταν τόσο γλυκόμ κορίτσι. Την θυμάμαι σε πολλές διεθνείς διοργανώσεις, που ήμασταν μαζί. Στην Πεσκάρα, στους Μεσογειακούς, που είχε κερδίσει με μετάλλιο… Είναι κρίμα γιατί ήταν και πολύ καλή αθλήτρια και εξαιρετικός χαρακτήρας”, μας είπε ο Κώστας Μπανιώτης από την Ιταλία, όπου προετοιμάζεται. Έτυχε να είμαστε εμείς οι κομιστές της θλιβερής είδησης. Ήξερε για την κατάσταση της υγείας της, αλλά δεν είχε ακόμα πληροφορηθεί τα τελευταία νέα.

“Καλό ταξίδι κορίτσι μου. Αναπαύσου εν ειρήνη”, ήταν αργά το βράδυ το σχόλιο της αλεξανδρουπολίτισσας ολυμπιονίκη Πηγής Δεβετζή, στον τοίχο της στο facebook, κοινοποιώντας την θριβερή είδηση. Η ιπτάμενη θρακιώτισσα από τις προηγούμενες μέρες έδινε τον δικό της αγώνα για να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη στον άνισο αγώνα που έδινε, με την ελπίδα να έβρισκε κάποιους να βοηθήσουν την ίδια, την οικογένειά της και τους φίλους της στον Γολγοθά που ανέβαιναν. 

 

“Είχαμε μιλήσει την περασμένη Τετάρτη στο τηλέφωνο. Συγκινήθηκα έτσι όπως την άκουσα και της είχα πει πως θα είμαι δίπλα της σε ό,τι χρειαστεί. Την επόμενη μέρα έπεσε σε κώμα. Και σήμερα έμαθα ότι έφυγε…” είπε συγκλονισμένη στο η Πηγή Δεβετζή, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη με το θέμα του καρκίνου καθώς μόλις πέρυσι, τέτοια εποχή, έχασε τον πολυαγαπημένο της πατέρα από την ασθένεια. Για αυτό και απαντά σε όσους την καλούν για δηλώσεις: “Τι να πω; Είμαι συγκλονισμένη και πολύ στεναχωρημένη. Θέλω να δώσω συλλυπητήρια στην οικογένειά της.  Δεν ήξερα ότι ανέβαινε το δικό της Γολγοθά εδώ και δύο χρόνια. Το έμαθα πιο μετά. Και προσπάθησα να προσφέρω και εγώ κάτι από την πλευρά μου αλλά ήταν αργά. Τι να πω; Κρίμα! Ήταν πολύ μικρή!”. 

Από την πλευρά της, η ξανθιώτισσα δρομέας Πηνελόπη Δάγκα σχολίασε: “Έφυγε απο κοντά μας αλλά θα μείνει στην καρδιά μας!”. Μάλιστα, πρόσθεσε και αυτή, μέσω facebook, ότι αξίζει να διαβάσουμε όλοι κάτι που έγραψε πριν απο σχεδόν τρεις μήνες η Μαριάννα: 

“Στη ζωή του κάθε ανθρώπου έρχονται κάποιες στιγμές σε άλλους πιο εύκολες και σε άλλους πιο δύσκολες!!
Θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα δικό μου θέμα που έχω εδώ και αρκετό καιρο..
Γιατι τωρα? γιατι κάποια πράγματα είναι τόσο προσωπικά και δικά σου που είναι δύσκολο να το μοιραστεις με όλους..
Και ειδικά για μένα που ήμουν μια αθλήτρια του επιπέδου που ήμουν ακόμα πιο δύσκολο, γιατι κάπου δεν θες να το παραδεχτεις..
Το να είσαι άρρωστος δεν είναι ντροπή και κακό να το λες, δεν το επέλεξα, απλά με βρήκε.. και με αυτή μου την κίνηση εύχομαι να βοηθήσω και αλλα άτομα να εκδηλώσουν το πρόβλημα τους και να το μοιραστούν..
Εχω περασει πολυ δύσκολες στιγμές, όμως εύχομαι για τα καλύτερα!!
Εδώ που βρίσκομαι δεν μπορω να μπαίνω συνέχεια στο ίντερνετ..
Ότι γράφω δεν το γράφω για λυπηση προς τον εαυτό μου, αλλα για να δείξω πως στη ζωή όλα μπορούν να συμβούν γι’αυτο μην την ξοδεύετε τζάμπα και σε άχρηστα πράγματα, κάντε όλα αυτα που ονειρευεστε χωρίς να αφήσετε τίποτα ανεκμετάλλευτο..
Ο δρόμος για την νίκη του καρκίνου τελικα διαπιστωσα πως δεν είναι εύκολος..
Όμως συνεχίζω τον αγώνα μου..
Ευχαριστώ!”