Βονόρτας: «Ορόσημο το ματς με την Ξάνθη»

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Κώστας Πιτιακούδης

–   Στη σημασία που θα έχει μια νίκη του Παναθηναϊκού στο μπαράζ με τη Skoda Ξάνθη (εφόσον φυσικά δεν πάρει άδεια ο ΠΑΣ Γιάννινα) αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο (υπηρεσιακός;) προπονητής του τριφυλλιού Γιάννης Βονόρτας.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε για τη φετινή σεζόν που εξελίχθηκε άσχημα για το «τριφύλλι», ενώ επανέλαβε την άποψή του πως είναι δυνατόν ακόμη και με περιορισμένο μπάτζετ να φτιάξει το «τριφύλλι» ανταγωνιστικό σύνολο. Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Βονόρτας στο ραδιόφωνο του «Σκαϊ», ιδιοκτησίας του προέδρου της ομάδας Γιάννη Αλαφούζου: 

Για την σημασία του αγώνα με την Ξάνθη: «Ξέρουμε ότι παίζουμε τους στόχους μιας χρονιάς. Έχουμε μια ακόμη ευκαιρία να παίξουμε στην Ευρώπη. Είναι όλοι οι παίκτες μας συνειδητοποιημένοι. Υπάρχει βέβαια το Πάσχα μπροστά μας αλλά όλοι οι παίκτες έχουν καταλάβει πόσο σημαντικό είναι». 

Για τη διακοπή και αν θα επηρεάσει:  «Σίγουρα προερχόμαστε από μια περίοδο με καλούς αγώνες. Παίξαμε δυο καλά παιχνίδια. Ένα νικηφόρο με την Βέροια και είχαμε και μια καλή εμφάνιση στο Καραϊσκάκη. Θα ήταν καλό να παίξουμε τώρα. Το τι θα γίνει σε δυο εβδομάδες στο μπαράζ με την Ξάνθη θα το δούμε τότε». 

Για το αν φοβήθηκε να αναλάβει τον Παναθηναϊκό:  «Όχι ήμουν αποφασισμένος. Ήθελα να προσπαθήσω να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό». 

Αν του έχει ανοίξει η όρεξη για κάτι παραπάνω:  «Φυσικά και βλέπω το μέλλον. Και όποιος ασχολείται με τον Παναθηναϊκό θέλει να πηγαίνει και πιο ψηλά. Ο Παναθηναϊκός βέβαια είναι το πιο ψηλά αλλά θέλουμε και επιτυχίες με τον Παναθηναϊκό». 

Για την φετινή χρονιά:  «Φάνηκε από την αρχή ότι είναι κακή. Δεν υπήρξε χημεία σε πολλά θέματα. Στις αποτυχίες και στις επιτυχίες ευθύνονται όλοι». 

Για την επόμενη σεζόν: «Όσον αφορά για την επόμενη περίοδο ναι υπάρχουν τα συμπεράσματα αυτής της χαμένης χρονιάς τα οποία θα τα χρησιμοποιήσουμε για να προχωρήσουμε στην επόμενη σεζόν. Φυσικά ορόσημο για μας πλέον είναι το ματς με την Ξάνθη το οποίο θέλουμε να κερδίσουμε ώστε να έχουμε ελπίδες για να βγούμε στην Ευρώπη». 

Για το αν θα αγωνιστεί ο Σεϊταρίδης στο ματς με την Ξάνθη:  «Σύμφωνα με τα όσα μας έχουν πει από το ιατρικό τιμ θα είναι μαζί μας». 

Για το αν μπορεί να χτιστεί μια ομάδα με ένα μικρό μπάτζετ όπως αυτό που θα έχει ο Παναθηναϊκός την επόμενη σεζόν:  «Ναι σίγουρα μπορεί. Οι τιμές στην Ευρώπη είναι διαφορετικές από ότι εμφανιζόντουσαν στην χώρα μας. Υπάρχουν περιπτώσεις καλών παικτών σε καλές τιμές».