Άνετη επικράτηση του Εθνικού πριν το ματς της χρονιάς

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Χαρακτήρα τελικού αποκτά πλέον το θρακιώτικο ντέρμπι ανάμεσα στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και την Ασπίδα Ξάνθης (11/5, 18:00), μετά την εύκολη επικράτηση των Εβριτών κόντρα στη Χρυσούπολη με 92-74 και τη νίκη της ομάδας της Ξάνθης στο μεγάλο ντέρμπι με τον Πανσερραϊκό.

Το παιχνίδι για τους παίκτες του Κανδύλη ήταν εύκολη υπόθεση, αφού η ομάδα της Καβάλας μπόρεσε να προβάλει αντίσταση μέχρι τα μισά του δευτέρου δεκαλέπτου.

Η Χρυσούπολη ξεκίνησε καλύτερα και διατηρούσε ένα μικρό προβάδισμα. Οι Εβρίτες σιγά σιγά άρχισαν να βρίσκουν ρυθμό και λύσεις στην επίθεση και έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενοι με 18-17. Το σκηνικό μέχρι τα μισά του δευτέρου δεκαλέπτου δεν άλλαξε με τη Χρυσούπολη να συνεχίζει να βάζει δύσκολα στον Εθνικό. Ένα σερί 5-0 έφερε τον Εθνικό στο +5 (26-21) και το τρίποντο του Σεϊνη έδωσε αέρα οκτώ πόντων στους γηπεδούχους. Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης με ψύχραιμες επιλογές στην επίθεση, συγκέντρωση στην άμυνα και αιφνιδιασμούς κατάφερε σταδιακά να αυξήσει τη διαφορά, που έφτασε στους 15 πόντους (40-25). Ένα τρίποντο από τους φιλοξενούμενους στην εκπνοή του πρώτου μέρους διαμόρφωσε το 40-28.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Εθνικός κατάφερε να διατηρήσει το σημαντικό προβάδισμα του (52-36) με τους φιλοξενούμενους όμως να μειώνουν λόγω της χαλάρωσης των γηπεδούχων μέχρι τους οκτώ πόντους με ένα σερί 8-0 (52-44). Ωστόσο, ο Εθνικός βρήκε άμεσα τη ψυχραιμία και την αποτελεσματικότητα του φτάνοντας στο 61-47 με τη λήξη του δεκαλέπτου. Το τελευταίο δεκάλεπτο ξεκίνησε με δύο τεχνικές ποινές εις βάρος της Χρυσούπολης που εκτόξευσαν τη διαφορά στο +20. Ο αγώνας πλέον είχε κριθεί με τον προπονητή του Εθνικού να μοιράζει το χρόνο συμμετοχής και να δίνει χρόνο συμμετοχής στους νεαρούς κυρίως αθλητές του. Το τελικό 92-74 χάρισε στον Εθνικό την πολυπόθητη νίκη, που του δίνει την ευκαιρία να τα παίξει όλα για όλα εντός έδρας με την Ασπίδα Ξάνθης στο θρακιώτικο ντέρμπι.

Διαιτητές: Αποστολίδης- Τσακιράκη
Τα δεκάλεπτα: 18-17, 40-28, 61-47, 92-74

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Κανδύλης): Πομακάκης 17, Δεληδήμος 2, Καπούλας, Κιτσόπουλος 8, Ξένος 6, Τζιερτζής, Μπανταλίδης 13, Δουρδούλης 12, Σεϊνης 17, Τελούδης 8, Νικολαϊδης 8, Κανδύλης 1

ΑΟ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ (Βαρδικέδογλου): Μαυροσκολίδης 37, Καλαϊτζόγλου, Γιαλούρης 8, Κούτρας, Αποστόλου, Αμπελακιώτης 8, Σουλίδης 3, Καλεάδης 5, Οικονόμου 13, Καρυοφύλλης, Κοτσάφτης, Τερζόγλου
 

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ME ENA ΚΛΙΚ ΕΔΩ.
ΜΑΘΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΔΩ.