Πρώην Εβρίτης τοπ σκόρερ παγκοσμίως

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Γιώργος Πανταζίδης

–   Ένας πρώην «Εβρίτης» φιγουράρει ανάμεσα στους κορυφαίους σκόρερ παγκοσμίως στο βόλεϊ.

Ο λόγος για τον Γκάβιν Σμιτ , που όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του “volleynews”, συγκαταλέγεται μέσα στα πρώτα «πολυβόλα» κατέχοντας μέχρι πριν λίγο το ρεκόρ συγκομιδής πόντων με 58 στο πρωτάθλημα της Νότιας Κορέας που αγωνίζεται.

Ο Καναδός διεθνής διαγώνιος, την αγωνιστική περίοδο 2007-08 είχε έρθει στην Αλεξανδρούπολη και είχε αγωνιστεί με τα χρώματα του Εθνικού του Κώστα Δεληκώστα, αντικαθιστώντας τον Αργεντινό Σαντιάγο Νταραιντού, μαζί με τους συμπατριώτες του Βαν Λάκβελντ και Κρις Γούλφεντεν. Από τότε είχε δείξει δείγματα του τρομερού του ταλέντου και είχε βοηθήσει τα μέγιστα στην δύσκολη παραμονή της ομάδας στην κατηγορία.  

Μάλιστα σε έναν νοκ άουτ αγώνα κυπέλλου κόντρα στη Λαμία σε μια από τις πρώτες του εμφανίσεις, είχε προκαλέσει τον θαυμασμό του Δημήτρη Ανδρεόπουλου, ο οποίος σε δηλώσεις του είχε μιλήσει για τον Σμιτ με τα πιο κολακευτικά λόγια για τις δυνατότητές του.  Και για αυτό έφυγε γρήγορα για άλλες πολιτείες με μεγάλα συμβόλαια.

Τα ηνία στους καλύτερους σκόρερ παγκοσμίως κατέχει πλέον ο 23χρονος κουβανός Λεονάρντο Λέιβα Μαρτίνεζ να σημείωσε 59 πόντους (!) σε αναμέτρηση της ομάδας του, πρωταθλήτριας του πρωταθλήματος Κορέας, Samsung Μπλου Φάνγκς και της πρωταθλήτριας Ιαπωνίας, Οζάκα Μπλέιζερς Σακάι, την Κυριακή (21/4). Αν και η Samsung έχασε σε πέντε σετ (25-27, 25-20, 19-25, 25-21, 13-15) η απόδοση του Λέιβα ήταν αρκετή για να κατακτήσει τον τίτλο του «Καλύτερου σκόρερ στον Κόσμο», αφήνοντας τον προκάτοχο του τίτλου, τον καναδό Γκάβιν Σμιττ στην δεύτερη θέση. 

Να σημειωθεί ότι στην 4η θέση βρίσκεται ο Λίμπερμαν Αγκάμεζ για την εκπληκτική του επίδοση σε αγώνα της τότε ομάδας του Παγκράτι στην Πάτρα κόντρα στην ΕΑΠ.