Τα σενάρια για την… ουρά (αν η ΑΕΚ δικαιωθεί)

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Κώστας Πιτιακούδης

–  Ας υποθέσουμε: Η ΑΕΚ νικά εκτός έδρας τον Ατρόμητο και με την έφεση της κατά της πρωτόδικής απόφασης για την αφαίρεση τριών βαθμών να εκκρεμεί, μένουν πολλά ανοικτά… μέτωπα σχετικά με την παραμονή των άλλων ομάδων στην κατηγορία. 

Άρης, ΟΦΗ, Βέροια, Πλατανιάς και Πανθρακικός θέλουν θετικά αποτελέσματα σήμερα για να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους και στο νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας.  Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τι χρειάζεται κάθε ομάδα για να παραμείνει, σύμφωνα με ρεπορτάζ του sport-fm: 

Πανθρακικός (33 β.): Σώζεται σε όλες τις ισοβαθμίες, λόγω των δύο νικών επί της ΑΕΚ (ακόμα και στην τριπλή με τη Βέροια, κάθε ομάδα έχει από 6 β. στην ειδική βαθμολογία και πέφτουν οι Ημαθιώτες στη διαφορά τερμάτων). Θεωρητικά, όμως, υπάρχει η πιθανότητα να αποφασιστεί η συνέχιση του αγώνα με την «Ενωση», οπότε η νίκη στο ΟΑΚΑ δεν είναι σίγουρη! Αρα θέλει νίκη επί της Κέρκυρας απόψε. 

Βέροια (33 β.): Ενας βαθμός κόντρα στον Παναθηναϊκό θα είναι αρκετός. Διαφορετικά, θα έχει μεγάλο πρόβλημα λόγω των δύο ηττών από την ΑΕΚ, που τη «ρίχνουν» ακόμα κι αν μπλέξει στην ισοβαθμία κάποιος εκ των Αρη, ΟΦΗ ή και οι δύο μαζί. Αντίθετα, αν μπει στην ισοβαθμία ο Πλατανιάς, ευνοείται τόσο στην πενταπλή (πέφτει ο Αρης) όσο και στην τριπλή με ΑΕΚ, Πλατανιά (πέφτουν οι Χανιώτες). Στην τετραπλή ισοβαθμία με ΑΕΚ, Πλατανιά, ΟΦΗ, πέφτει η Βέροια! 

Πλατανιάς (33 β.): Και γι’ αυτόν θα είναι αρκετός ένας βαθμός κόντρα στον Λεβαδειακό. Αν ισοβαθμήσει μόνο με την ΑΕΚ, θα παίξει μπαράζ, αλλά αν μπει στην ισοβαθμία και η Βέροια, υποβιβάζεται. Σώζεται, αντίθετα, αν μπλέξει στην ισοβαθμία ο Αρης ή ο ΟΦΗ ή και οι δύο μαζί. 

ΟΦΗ (32 β.): Μόνο με νίκη στην Τρίπολη σώζεται οριστικά. Με ισοπαλία, στη χειρότερη περίπτωση θα παίξει μπαράζ με την ΑΕΚ, αν ισοβαθμήσουν μόνο οι δυο τους. Αν μπλέξει στην ισοβαθμία και κάποιος από τους Βέροια, Πανθρακικό, Αρη ή Πλατανιά (ή κάποιοι από αυτούς ή όλοι μαζί), τότε σώζεται. 

Αρης (32 β.): Κι αυτός θέλει μόνο νίκη στην Ξάνθη. Με ισοπαλία, πέφτει σε όλες τις πολλαπλές ισοβαθμίες, εκτός από την τριπλή με ΑΕΚ, Βέροια (πέφτει η Βέροια). Αν ισοβαθμήσει μόνο με την ΑΕΚ,  θα παίξει μπαράζ.