To pregame του αγώνα Αρκοπόταμος- Κόσμιο

 

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Κεσόπουλος

Στην μάχη του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδος ρίχνεται το απόγευμα της Τετάρτης (17/4, 16:30) ο κυπελλούχος ΕΠΣ Θράκης ΠΑΟ Κοσμίου.

Έχοντας εξασφαλίσει την άνοδο στην Γ’ Εθνική και έχοντας περάσει μπάι από τον πρώτο γύρο, το Κόσμιο καλείται στην δεύτερη αγωνιστική της δεύτερης φάσης της διοργάνωσης να παίξει νοκ άουτ εκτός έδρας αγώνα απέναντι στον πρωταθλητή του πρώτου ομίλου του Περιφερειακού Πρωταθλήματος Άρη Ακροποτάμου.

Αυτό θα είναι το πρώτο παιχνίδι στο οποίο θα αγωνιστούν οι παίκτες του Σάββα Αϊβάζη μετά από σχεδόν ολόκληρο ένα μήνα και αυτή η αγωνιστική απραξία είναι ίσως το σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ομάδα, καθώς δεν υπάρχουν τραυματισμοί και απουσίες. Η κλήρωση είχε ευνοήσει το Κόσμιο και δεν αγωνίστηκε στην προηγούμενη πρώτη αγωνιστική του Κυπέλλου Ερασιτεχνών, παίρνοντας την πρόκριση άνευ αγώνος. Αντιθέτως, ο Ακροπόταμος έπαιξε με την Δόξα Πετρούσας στο ντέρμπι των ομάδων της Ανατολικής Μακεδονίας, την οποία και απέκλεισε δύσκολα με 1-0.

Το Κόσμιο για να εξασφαλίσει το εισιτήριο της συμμετοχής στο Κύπελλο Ερασιτεχνών  Ελλάδος χρειάστηκε να κατακτήσει αυτό της ΕΠΣ Θράκης. Στον πρώτο γύρο απέκλεισε την Ελπίδα Σαπών, κάτοχο του τροπαίου στις τελευταίες τέσσερις διοργανώσεις. Στη συνέχεια η ομάδα του ΠΑΟΚ απέκλεισε την Πέρδικα, ακολούθως στην προημιτελική φάση το Ατσάλι Αρχοντικών με δύο νίκες και στην ημιτελική φάση τον τότε πρωτοπόρο και μετέπειτα πρωταθλητή στην Α1 ΕΠΣ Θράκης Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου, επίσης με δύο νίκες. Στον μεγάλο τελικό το Κόσμιο αν και βρέθηκε να χάνει από τον Σπάρτακο Αγίων Θεοδώρων με 1-0, ανέτρεψε την κατάσταση και νίκησε 2-1.

Τις επόμενες ημέρες, μετά την κατάκτηση του τροπαίου, υπήρξε σκεπτικισμός από την διοίκηση του ΠΑΟ Κοσμίου αναφορικά με το αν θα κατέβει να αγωνιστεί στο Κύπελλο Ερασιτεχνών. Λόγω οικονομικής κρίσης, η φετινή προκήρυξη της ΕΠΟ έδινε το δικαίωμα σε ομάδες να μην συμμετάσχουν χωρίς να έχουν κυρώσεις για αυτό, ωστόσο συμφωνήθηκε ότι η συμμετοχή θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να προετοιμαστεί η ομάδα καλύτερα ενόψει του μαραθωνίου της νέας Γ’ Εθνικής, στην οποία θα εκπροσωπήσει το νομό Ροδόπης τη νέα σεζόν.

Ο αγώνας Αρη Ακροποτάμου – ΠΑΟ Κοσμίου αρχίζει στις 4.30 το απόγευμα στην έδρα της καβαλιώτικης ομάδας και ο νικητής θα κληθεί την άλλη Τετάρτη να φιλοξενήσει τον Έβρο Σουφλίου στην έδρα του, στον τελικό της Περιφέρειας ΑΜ-Θ. Διαιτητής θα είναι ο Κωνσταντίνος Κοτσάνης με βοηθούς τους Στέργιο Ανδρέογλου και Αθανάσιο Χατζηαθανασιάδη του Συνδέσμου Δράμας. Live ενημέρωση για την εξέλιξη της αναμέτρησης θα υπάρχει φυσικά από το thrakisports…