Εβδομάδα πρωταθλητή στη Βόλεϊ Λιγκ

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Γιώργος Πανταζίδης

– Η εβδομάδα των πρωταθλητών του 45ου Εθνικού πρωταθλήματος, στο οποίο ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης μετά από πολλά χρόνια τερμάτισε στην πρώτη τετράδα εξασφαλίζοντας θέση στην Ευρώπη, αρχίζει.

Σε λίγη ώρα διεξάγεται ο πρώτος τελικός του πρωταθλήματος (19.00) στου Ρέντη μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παμβοχαιϊκού.

Όπως αναφέρει το ανανεωμένο επίσημο σάιτ της Λίγκας , οι Πειραιώτες, μετά από 9 χρόνια τερμάτισαν στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου και έχουν το απόλυτο πλεονέκτημα στη σειρά των τελικών πλέι οφ όπου έφτασαν για 16η φορά στην ιστορία του έχοντας στόχο τον 26ο τίτλο του και το πρώτο «τρεμπλ» μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου και του LeagueCup. Από την άλλη, ο Παμβοχαϊκός γίνεται η τρίτη επαρχιακή ομάδα μετά την Ορεστιάδα και τον Φοίνικα Σύρου που φτάνει στους τελικούς αλλά θέλει να γίνει η πρώτη που θα πάρει τίτλο πρωταθλήματος.

Αγωνιστικά οι δύο ομάδες δεν αντιμετωπίζουν αγωνιστικά προβλήματα με εξαίρεση την απουσία του Σωτήρη Σωτηρίου από τον Ολυμπιακό. Ο Σωτηρίου την περασμένη Πέμπτη υποβλήθηκε σε επιτυχή επέμβαση στον ώμο από τον ορθοπεδικό Γιώργο Τσικούρα και η επιστροφή του στα γήπεδα υπολογίζεται σε περίπου 5μήνες.

Ο Ολυμπιακός τερμάτισε στην πρώτη θέση στη κανονική περίοδο με μόλις 2 ήττες σε 22 αγώνες, ενώ στα ημιτελικά σημείωσε 3 νίκες (3-2, 3-1 εντός έδρας και 3-0 εκτός έδρας) με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και πέρασε στον τελικό.

Ο Δημήτρης Καζάζης θέλει να κατακτήσει τον πρώτο τίτλο πρωταθλήματος ως προπονητής, ενώ ήδη έχει 8 τίτλους ως αθλητής του Ολυμπιακού. Τον τίτλο του προσπαθεί να σημειώσει και ο Κώστας Χριστοφιδέλης.

Οι δύο πρώτοι τελικοί θα γίνουν στου Ρέντη την Δευτέρα και την Τρίτη (κοινή ώρα έναρξης 19.00) και θα μεταδοθούν απ΄ ευθείας από το Novasports-4.

OΠαμβοχαϊκός θέλει να γράψει ιστορία «σπάζοντας» την έδρα του Ολυμπιακού. Όπως είπαν οι παίκτες του αλλά και ο Νίκος Ζαλμάς οι «ερυθρόλευκοι» έχουν τον πρώτο λόγο αλλά άπαντες είναι έτοιμοι για την ιστορική υπέρβαση.

Στο ρόστερ του Παμβοχαϊκού ο Λεονάρντο Καλντέιρα, ο Χρήστος Δημητρακόπουλος, ο Νίκος Καραγιάννης και ο Θάνος Τερζής στο παρελθόν έχουν αγωνιστεί στον Ολυμπιακό και μάλιστα έχουν πάρει και πρωτάθλημα με τους «ερυθρόλευκους», ενώ ο Τζέρι Ποτόστνικ του Ολυμπιακού πέρσι αγωνίζονταν στο Βραχάτι.

Στους τελικούς του εφετινού πρωταθλήματος θα καθιερωθεί το διαιτητικό βίντεο (videoreferee) το οποίο θα επικαλούνται οι προπονητές για φάσεις «μέσα – έξω» ή για τις υπερβάσεις γραμμών έχοντας το δικαίωμα μέχρι 2 ενστάσεις έκαστος στα τέσσερα πρώτα σετ και από μία στο 5ο σετ.