Ντοκουμέντο: ο αιμόφυρτος Χάρης Μαυρομάτης

 

Μεταδίδει από την Αθήνα ο Γιάννης Γιαγκίνης

–  Μια εικόνα του πόσο σοβαρά ήταν τα πράγματα κατά την διάρκεια των επεισοδίων που ακολούθησαν το αυτογκόλ του Μπουγαΐδη στον αγώνα της ΑΕΚ με τον Πανθρακικό αποκαλύπτει σήμερα το thrakisports, 15 ώρες μετά τα θλιβερά γεγονότα.

Είναι ο αιμόφυρτος γενικός αρχηγός του Πανθρακικού Χάρης Μαυρομάτης, ο οποίος χρειάστηκε να μεταβεί στο ιατρείο του Ολυμπιακού Σταδίου και να του γίνουν τρία ράμματα μετά την επίθεση που δέχτηκε. Αντίστοιχα ή και χειρότερα τραύματα είχαν και  παίκτες της ομάδας της Κομοτηνής, όπως ο Σπύρος Βρονταράς και ο Λουσέρο. 

«Όπως τρέξαμε όλοι μαζί για τα αποδυτήρια, εμείς πιάσαμε την πόρτα ώστε να μπορούν να μπουν οι πάντες μέσα, οι δικοί μας παίκτες, αυτοί της ΑΕΚ, οι διαιτητές, χωρίς να ποδοπατηθούν και ει δυνατόν χωρίς να χτυπήσουν. Δεν θυμάμαι πολλά πράγματα, μόνο ότι κρατούσαμε την φυσούνα, κάποιος ότι έσπρωξε τον Θωμά και αμέσως μετά κάποιους εισβολείς που άρχισαν να μας χτυπούνε με ότι κρατούσαν στα χέρια τους», λέει σήμερα ο Χάρης Μαυρομάτης, που έδειξε εξαιρετική ψυχραιμία στην διαχείριση της κατάστασης.

Το thrakisports έχει στην κατοχή του και άλλες φωτογραφίες, που προκαλούν ακόμα μεγαλύτερο σοκ, ωστόσο δεν τις δημοσιεύει μετά από παράκληση των ανθρώπων της ομάδας του Πανθρακικού, που επιθυμούν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους αναφορικά με όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι με δήλωσή τους στο thrakisports ελάχιστα λεπτά μετά την αρχική διακοπή και παρά τα γεγονότα που είχαν συμβεί, οι παράγοντες του Πανθρακικού (με πρώτο τον αιμόφυρτο Χάρη Μαυρομάτη που θα είχε κάθε λόγο για το αντίθετο) εξέφραζαν την διάθεση και την επιθυμία να βγουν οι ομάδες στον αγωνιστικό χώρο εφόσον διασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών, ώστε να δοθεί η δυνατότητα να λήξει κανονικά ο αγώνας και να μην οδηγηθεί σε οριστική διακοπή και άρα σε τόσο βαριά τιμωρία της ΑΕΚ.

Οι παράγοντες και το σύνολο της ομάδας του Πανθρακικού σεβάστηκαν την ιστορία της ΑΕΚ πολύ περισσότερο από την μερίδα αυτή των ανεγκέφαλων οπαδών της, που την καταδίκασαν με την συμπεριφορά τους στον υποβιβασμό στην Β’ Εθνική. Για αυτό και στην Αθήνα η πλατιά μάζα των πραγματικών φίλων της ΑΕΚ δεν έχει τίποτα αρνητικό να προσάψει στην ομάδα της Κομοτηνής, παρά μονάχα πολλές ευχαριστίες για την στάση της αυτή…