Υψηλοί… προσκεκλημένοι για την Πηγή Δεβετζή

Γράφει η Βερόνικα Ευθυμίου

–  Στην Θράκη βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και η ολυμπιονίκης μας Πηγή Δεβετζή δεν έχασε την ευκαιρία να παρακολουθήσει το πρόγραμμά του, σαν καλή οικοδέσποινα άλλωστε.

Δεν έρχεται κάθε μέρα στα μέρη μας ο αγαπητός σε όλους Βασίλης άλλωστε. Αλλά και η Δεβετζή, πάντοτε αισθάνεται ως… οικοδέσποινα όταν έρχονται τέτοιες προσωπικότητες στην Θράκη και ειδικά στην Αλεξανδρούπολη, ακόμα και αν δεν είναι άμεσα δικοί της προσκεκλημένοι αλλά ανεβαίνουν λόγω άλλων υποχρεώσεων, όπως συμβαίνει με την περίπτωση του Παπακωνσταντίνου.

Σπεύδει λοιπόν να βρεθεί μαζί τους και να τους “ξεναγήσει” στα γνωστά και άγνωστα λιμέρια της περιοχής μας, αναλαμβάνοντας να την διαφημίσει, όπως πάντοτε έκανε άλλωστε. Ξέρει άλλωστε πολύ καλά ότι ίσως είναι το πιο αναγνωρίσιμο πρόσωπο του Έβρου μακριά από αυτόν. Αποτελεί ένα σύμβολο για το σύνολο της περιοχής μας και με κάθε τρόπο ανταποκρίνεται σε αυτόν τον άτυπο “ρόλο”.

Δεν είναι τυχαίο ότι στο πλαίσιο αυτού, η Πηγή Δεβετζή το Σάββατο βρέθηκε στην Κωμοτηνή, συμμετέχοντας στο Πρόγραμμα της Παραολυμπιακής Ημέρας στα Σχολεία, που διοργανώθηκε από το ΤΕΦΑΑ για την ευαισθητοίηση μαθητών και φοιτητών στον αθλητισμό για άτομα με αναπηρία. Και το ίδιο βράδυ ξενύχτησε, σπεύδοντας να παρακολουθήσει από κοντά το πρόγραμμα του Βασίλη.

Ο Παπακωνσσταντίνου ήρθε  στο γεγωγραφικό μας διαμέρισμα σε προγραμματισμένη περιοδεία, που περιελάμβανε εμφανίσεις την Πέμπτη στο Mylos Stage του Διδυμοτείχου, την Παρασκευή στο El Clasico της Κομοτηνής ιδιοκτησίας του μεγαλομετόχου του Πανθρακικού Τάσου Καραολάνη και το Σάββατο στο Νότος Music Stage της Αλεξανδρούπολης. 

Ο “ιπτάμενη θρακιώτισσα” πήγε να το δει από κοντά, είχε την ευκαιρία να απολαύσει την συναυλία του και να μιλήσουν μετά για αρκετή ώρα, ενώ ανέβασε μάλιστα η ίδια στο facebook για το “καλωσόρισμα” μια φωτογραφία μαζί του και την Γεωργία Σκύβαλου…