Το ρεπό της Ξάνθης και η προετοιμασία του Πανιωνίου

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Ελεύθερη ημέρα είχαν την Τρίτη οι παίκτες της Ξάνθης, που θα ξεκινήσουν ουσιαστικά το πρωί της Τετάρτης την προετοιμασία τους για το σπουδαίο ματς με τον Πανιώνιο την ερχόμενη Κυριακή.
Για το συγκεκριμένο παιχνίδι με τον Πανιώνιο δεν υπολογίζεται ο Θόδωρος Βασιλακάκης που θα εκτίσει την 2η και τελευταία αγωνιστική της τιμωρίας του λόγω καρτών.
Την Δευτέρα πραγματοποιήθηκε προπόνηση – αποθεραπεία με τους ποδοσφαιριστές να χωρίζονται σε δύο γκρουπ, μ’ αυτούς που αγωνίστηκαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα της Τρίπολης να ακολουθούν ασκήσεις αποκατάστασης ενώ οι υπόλοιποι ασκήσεις τακτικής. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Παΐτο μετά από χτύπημα που δέχθηκε στο χθεσινό παιχνίδι. 
Στο μεταξύ, με προπόνηση που έγινε το πρωί της Τρίτης στο Κορωπί, ξεκίνησε η προετοιμασία του Πανιωνίου για την τελευταία εντός έδρας αναμέτρηση της περιόδου, αυτή με την Ξάνθη.
Πριν την έναρξη της προπόνησης, ο Κωνσταντίνος Παναγόπουλος στην ομιλία του προς τους ποδοσφαιριστές, ανέφερε μεταξύ άλλων: “Σας αξίζουν συγχαρητήρια για το αποτέλεσμα της Κυριακής. Σας αξίζουν γενικά συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κάνατε όλη την χρονιά και οδήγησε την ομάδα στην εξασφάλιση της παραμονής της στην κατηγορία δύο αγωνιστικές πριν το τέλος. Θέλω να ολοκληρώσουμε την προσπάθειά μας, με την ίδια σοβαρότητα και να προσπαθήσουμε απελευθερωμένοι πλέον από το άγχος να φέρουμε την ομάδα όσο ψηλότερα γίνεται στην βαθμολογία”.
Οι παίκτες που αγωνίστηκαν στο παιχνίδι του Ολυμπιακού Σταδίου με τον Παναθηναϊκό, ακολούθησαν ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας, υπό τις οδηγίες του γυμναστή Κώστα Παρούση και στη συνέχεια υπό την επίβλεψη του Νόνι Λίμα έπαιξαν ποδοβόλεϊ. Οι τερματοφύλακες Ανέστης και Περιστερίδης ακολούθησαν το δικό τους ειδικό πρόγραμμα εκγύμνασης υπό τις οδηγίες του προπονητή τερματοφυλάκων, Μάκη Βενιαμίν.
Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές, προπονήθηκαν σε ιδιαίτερα έντονους ρυθμούς υπό τις οδηγίες του προπονητή Κωνσταντίνου Παναγόπουλου. Το πρόγραμμα της προπόνησης περιλάμβανε μεταξύ άλλων συνδυαστικό παιχνίδι 7 εναντίον 7 σε μικρό χώρο με τις ανάλογες εστίες. Ακολούθως παιχνίδι 7 εναντίον 7 σε μεγάλο χώρο και κανονικές εστίες με την συμμετοχή και των δύο τερματοφυλάκων.
Νέα προπόνηση θα γίνει την Τετάρτη το πρωί στο Κορωπί. Την Πέμπτη η προπόνηση θα γίνει στο στάδιο της Νέας Σμύρνης στις 11:30. Μετά το τέλος της, στις 13:30 ο προπονητής της ομάδας, Κωνσταντίνος Παναγόπουλος, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.