Βασικός ο Τόρο στην ισοπαλία των αιωνίων της Ρώμης

Ισόπαλες 1-1 αναδείχθηκαν αργά το βράδυ της Δευτέρας η Ρόμα και η Λάτσιο στο μεγάλο ντέρμπι της Ρώμης, όμως η είδηση είναι ότι για τους τζιανλορόσι αγωνίστηκε ως βασικός και σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης ο ξανθιώτης Βασίλης Τοροσίδης.

Ρόμα και Λάτσιο μοιράστηκαν γκολ, εντυπώσεις και… πέναλτι στο 1-1 του “Ολίμπικο”. Οι “τζιαλορόσι” δεν εκμεταλλεύθηκαν το αριθμητικό πλεονέκτημα που απέκτησαν στο 69ο λεπτό με την αποβολή του Τζιουζέπε Μπιάβα.

Με εξαίρεση το – αναγνωριστικό – πρώτο δεκάλεπτο όπου η Ρόμα πατούσε ελαφρώς καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, το υπόλοιπο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου ανήκε στην Λάτσιο, που σε μια αντεπίθεση στο 16ο λεπτό άνοιξε το σκορ με τον Ερνάνες να κάνει ένα άπιαστο αριστερό σουτ που καρφώθηκε στο δεξί παραθυράκι του Μάρτεν Στεκέλενμπουργκ. Ακολούθησαν κάποιες ακόμα καλές ευκαιρίες των “λατσιάλι”, από το 25′ και μετά το θέαμα έγινε φτωχό, ενώ το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με ένα σουτ του Τότι που εξουδετέρωσε ο Φεντερίκο Μαρκέτι και άλλο ένα του Τοεοσίδη στα μισά του ημιχρόνου, που δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Ερνάνες είχε τη μεγάλη ευκαιρία να δώσει προβάδισμα δύο τερμάτων στην Λάτσιο, αλλά δεν εκμεταλλεύθηκε το δώρο του Μαρκίνιος, ο οποίος έκανε “χέρι” εντός περιοχής. Και αφού ο Βραζιλιάνος μέσος αστόχησε στο πέναλτι που εκτέλεσε, ανέτρεψε εντός περιοχής τον Μίραλεμ Πιάνιτς (στο 55′) και ο Τότι έστησε αυτός με την σειρά του την μπάλα στην άσπρη βούλα και ισοφάρισε. Εκτός από τον Ερνάνες, μοιραίος παίκτης για την Λάτσιο λίγο έλειψε να αποδειχθεί ο Τζιουζέπε Μπιάβα που δέχθηκε 2 κίτρινες κάρτες μέσα σε 6 λεπτά και αποβλήθηκε στο 69′. Τελικά το σκορ παρέμεινε έτσι μέχρι τέλους, σε ένα ματς με ένταση και πάθος, που σημαδεύτηκε από σοβαρά έπεισόδια έξω από το γήπεδο πριν την έναρξή του.

ΡΟΜΑ: Στεκέλενμπουργκ, Τοροσίδης, Μαρκίνιος, Κάσταν, Μαρκίνιο, Μπράντλεϊ, Ντε Ρόσι (53′ Ντέστρο), Φλορέντζι (73′ Ντοντό), Πιάνιτς, Λαμέλα, Τότι.

ΛΑΤΣΙΟ: Μαρκέτι, Γκονσάλες, Μπιάβα, Τσάνα, Ράντου (90′ Στανκεβίτσιους), Λεντέσμα (70′ Σιανί), Καντρέβα, Ονάζι, Ερνάνες, Λούλιτς, Κλόζε (60′ Κοζάκ).