Πένθος στο ποδόσφαιρο του Έβρου

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

– Φτωχότερη έγινε η ποδοσφαιρική κοινότητα του Έβρου καθώς  «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές της περιοχής, ο Δημήτρης Λαμπούδης. 

O παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, ο οποίος είχε και πολλές επιτυχίες και ως προπονητής, δεν βρίσκεται πλέον κοντά μας από το βράδυ της Παρασκευής. Είχε συνδέσει το όνομα του με την Αθλητική Ένωση Διδυμοτείχου καθώς ήταν όχι απλά ένα μέλος της «χρυσής ομάδας» που κατέκτησε το κύπελλο Ερασιτεχνών το 1980, αλλά ο αρχηγός της που κλήθηκε να σηκώσει το κύπελλο στο Καυταντζόγλειο Στάδιο Θεσσαλονίκης.

“Τί να πρωτοθυμηθώ από εκείνες τις μέρες; Το κατάμεστο γήπεδο, το πολύ καλό κλίμα στην ομάδα, τις πλάκες που κάναμε μεταξύ μας. Όλα τέλεια ήταν. Σϊγουρα αποκορύφωμα όλης αυτής της προσπάθειας για εμάς ήταν η κατάκτηση του κυπέλλου Ερασιτεχνών. Πώς μπορεί να ξεχάσει κανείς εκείνο το ματς; Όταν είχε έρθει στα χέρια μου το κύπελλο , δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω πως η ομάδα μου το είχε κατακτήσει. Ήμασταν μια παρέα και αυτό φάνηκε στο γήπεδο. Ηταν σίγουρα πολύ σημαντικό το γεγονός πως σημείωσα εγώ το τέρμα της αναμέτρησης, ωστόσο αυτό που μετράει για μένα είναι η κατάκτηση του τίτλου. Το μόνο που με λυπεί είναι πως δεν μπορέσαμε να αγωνιστούμε σε μια μεγαλύτερη κατηγορία γιατί το αξίζαμε. Επίσης με στενοχωρεί και το γεγονός πως το Διδυμότειχο δεν έχει ομάδα τουλάχιστον στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα”, έλεγε πρόσφατα ο Δημήτρης Λαμπούδης, με αφορμή τις εκδηλώσεις και την έκδοση βιβλίου για τα 80 χρόνια ιστορίας της ΑΕ Διδυμοτείχου.

Ο Λαμπούδης τα τελευταία χρόνια παρέμενε στο ποδόσφαιρο από την πλευρά του προπονητή, έχοντας περάσει επιτυχώς από πλήθος ομάδων της περιοχής, προσφέροντας σημαντικό έργο. Ο Λαμπούδης είχε διατελέσει προπονητής σε Διδυμότειχο, Σοφικό, Ορεστιάδα, Λεπτή, Κορνοφωλιά, Καρωτή και τους Μεταξάδες, επίσης στις Μεκτές Έβρου και με την εμπειρία του είχε την ικανότητα να δημιουργεί ισχυρά και ανταγωνιστικά σύνολα. 

Όπως αναφέρει ο Βασίλης Στοάκης στο paratiritis-sports, τα τελευταία χρόνια διατηρούσε το δικό του καφενείο στις Χιονάδες, όπου μαζεύονταν συχνά οι παλιοί του συμπαίχτες και θυμόντουσαν ιστορίες από τα ένδοξα χρόνια. Μάλιστα διατηρούσε το δικό του λογαριασμό στο youtube και ανέβαζε βίντεο από τέτοιες στιγμές, όπως αυτό που ακολουθεί…

[iframe width=”640″ height=”360″ src=”http://www.youtube.com/embed/CzxdUONVoY4?feature=player_embedded” frameborder=”0″ allowfullscreen]