Πέταξε η ευκαιρία για την… Αλεξανδρούπολη

Αποστολή στην Αθήνα: Γιώργος Πανταζίδης

–  Αυτό το κάτι που λείπει. Αυτό αναζητούν και το βράδυ του Σαββάτου στην ομάδα του Εθνικού. Τι είναι αυτό που δεν έγινε ή και που συνέβη και χάθηκε μια ακόμη ευκαιρία για την ομάδα της Αλεξανδρούπολης να βάλει σε περιπέτειες τον Ολυμπιακό.

Οι Πειραιώτες επικράτησαν και στον δεύτερο ημιτελικό, αυτή τη φορά με 3-0 σετ και χρειάζονται μια ακόμη νίκη για να προκριθούν στον τελικό του πρωταθλήματος.

Ωστόσο, μένει και πάλι ένα  «αν» στους ανθρώπους του Εθνικού. Αν είχαν κερδίσει το πρώτο σετ που προηγήθηκαν με 22-24 – καρμπόν το 2ο σετ της προηγούμενης ημέρας. Αν ήταν πιο αποτελεσματικοί οι παίκτες του Σάκη Μουστακίδη στο τέλος του τρίτου σετ που βρέθηκαν σε απόσταση βολής, καλύπτοντας μια τεράστια σε βάρος τους διαφορά (16-9).  Αλλά επειδή με το αν παιχνίδια δεν κερδίζονται στον αθλητισμό, μένει μια πικρία για το κάτι παραπάνω που θα μπορούσε να γίνει.

Όπως και να ‘χει, εξ αρχής οι αγώνες αυτοί ήταν μια πρόκληση. Και έτσι συνεχίζουν να τους βλέπουν στην Αλεξανδρούπολη. Από τα λάθη μαθαίνουν και από τους αγώνες γαλουχούνται και μεγαλώνουν αθλητικά οι νεαροί παίκτες του Μουστακίδη.

Ο αγώνας της Τετάρτης στην Αλεξανδρούπολη είναι διαφορετικός. Ο προπονητής του Εθνικού ζήτησε νίκη για πολλούς λόγους.  Για τον κόσμο που στήριξε την ομάδα φέτος, για να δείξουν ότι δεν είναι τυχαία η παρουσία τους ως εδώ, για τους εαυτούς τους, για την ψυχολογία των αθλητών της ομάδας της Αλεξανδρούπολης. 

Οι δυο ομάδες συμβάδιζαν σκορ στην αρχή με τον Εθνικό να δείχνει ισορροπημένος και διάθεση να κοιτάξει στα μάτια τον αντίπαλό του. Από το 14-12 υπέρ του Ολυμπιακού ο Εθνικός με τον Ράιτς σε πολύ καλή μέρα πήρε διαφορά +3 (19-16). Οι παίκτες του Εθνικού έφτασαν στο 23-20 αλλά η επίθεση του Ιορντάνοφ και ο άσσος του Σμαραγδή μείωσε τη διαφορά στο 23-22. Ο Δαλακούρας έκανε το 24-22 και η επόμενη ήταν η φάση του αγώνα. Μετά από διαδοχικές επιθέσεις και δύο χαμένες κόντρα επιθέσεις από Ράιτς και Κουμεντάκη, ο Εθνικός δεν τελείωσε το σετ και ο Ποτότσνικ μείωσε σε 24-23. Ο Δαλακούρας κάρφωσε άουτ (24-24). Ο Εθνικός πήρε προβάδισμα με 25-24 με πέρασμα του Κουμεντάκη με τα δάκτυλα και ο Ποτότσνικ ισοφάρισε 25-25. Το λάθος του Γραμματικάκη που κάρφωσε στο φιλέ έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό μετά από πολύ ώρα, ο ίδιος παίκτης ισοφάρισε 26-26 και τελικά με επίθεση του Γιορντάνοφ και μπλοκ Χριστοφιδέλη, Σμαραγδή σε Ράιτς τελείωσε το σετ 28-26.

Με τον… αέρα της κατάκτησης του πρώτου σετ ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και στο 2ο σετ, ο Εθνικός άντεξε μέχρι το 13-12 αλλά από εκεί και πέρα το σερβίς του Ολυμπιακού, η καλή παρουσία των Ποτότσνικ, Γιορντάνοφ έκανε τη διαφορά και το 2-0 σετ ήρθε εύκολα. 

Στο 3ο σετ όλα έδειχναν ότι ο Ολυμπιακός θα κάνει περίπατο. Έφτασε  εύκολα στο 16-9 αλλά κάπου εκεί μίλησε ο Ράιτς. Με ένα εκπληκτικό σερί 9-1 ο Εθνικός  ισοφάρισε σε 17-17. Ακολούθησε εναλλαγή των δυο ομάδων στο σκορ αλλά με Γιορντάνοφ και Χριστοφιδέλη να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες στην επίθεση και να φέρνουν τη νίκη απέναντι στους Εβρίτες που όμως στο τέλος έχασαν ευκαιρίες και καθοριστικές κόντρα επιθέσεις για να ισοφαρίσουν και να διεκδικήσουν το σετ.

Επόμενο ραντεβού των δύο ομάδων είναι στην Αλεξανδρούπολη την προσεχή Τετάρτη 10/4 στις 20.00 και αν χρειαστεί και τέταρτος  αγώνας θα γίνει την επομένη (11/4, 20.00) πάλι στην πρωτεύουσα του Έβρου. Ο Ολυμπιακός με μία ακόμα νίκη θα προκριθεί στους τελικούς με πλεονέκτημα έδρας. Αν ισοφαριστεί σε 2-2, η σειρά θα μεταφερθεί πάλι στου Ρέντη για λενα πέμπτο και τελευταίο παιχνίδι.

Η ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Οι πόντοι του Ολυμπιακού προήλθαν: 7 άσσοι, 46 επιθέσεις, 5 μπλοκ, 25 λάθη αντιπάλων και του Εθνικού: 3 άσσοι, 43 επιθέσεις, 5 μπλοκ, 18 λάθη αντιπάλων.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Δημ. Καζάζη): Χριστοφιδέλης 8 (6/15, 2 μπλοκ, 48% υπ.), Γιούρισιτς 11 (6/10, 2 μπλοκ, 3 άσσοι), Πότοτσνικ 16 (14/20, 1 μπλοκ, 1 άσσος, 57% υπ.), Φιλίποφ 1 (1 άσσος), Γιορντάνοφ 17 (16/27, 1 άσσος), Σμαραγδής 7 (4/4, 2 μπλοκ, 1 άσσος) / Στεφάνου (λ. – 74% υπ., 70% άριστες), Κοκκινάκης, Μαρούλης, Παπαδόπουλος.
ΕΘΝΙΚΟΣ (Σάκης Μουστακίδης): Ράιτς 19 (17/32, 1 μπλοκ, 1 άσσος), Σιδηρόπουλος 2 (1/2, 1 μπλοκ), Παπάζογλου 6 (4/7, 2 μπλοκ), Γραμματικάκης 2 (2/6), Δαλακούρας Αν. 14 (12/22, 1 μπλοκ, 1 άσσος, 45% υπ.), Κουμεντάκης  8 (7/22, 1 άσσος, 58% υπ) / Μίτρεφ (λ. – 42% υπ., 38% άριστες), Δαλακούρας Κ., Κόβατς, Κοντοστάθης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE TOY ΑΓΩΝΑ ΟΠΩΣ ΜΕΤΑΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΑΤΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.
ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΣΤΟ THRAKISPORTS Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΚΙΟΥΡΔΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ 70 ΕΙΚΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.
ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΠΛΗΡΕΣ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ