Ο ξυλοδαρμός του φοιτητή και ο… Πανθρακικός

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

– Οργή, στεναχώρια και εκνευρισμό έχει προκαλέσει στον μεγαλομέτοχο του Πανθρακικού Τάσο Καραολάνη η έκταση που έχει πάρει από τα μέσα ενημέρωσης του περιστατικού με τον ξυλοδαρμό του φοιτητή του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής Γιάννη Γκερέκου και η άδικη εμπλοκή του ονόματός του και τα σχόλια που γράφονται σε βάρος του.

Ως γνωστό, το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου επειδή, όπως ο παθών κατήγγειλε, ο ίδιος και η παρέα του δεν πλήρωσαν τα ποτά τους σε νυχτερινό κέντρο της Κομοτηνής, που τυγχάνει να είναι της ιδιοκτησίας του μεγαλομετόχου του Πανθρακικού, καθώς σύμφωνα με την καταγγελία δεν του είχε δοθεί απόδειξη για το κόστος των οκτώ συνολικά ευρώ που κόστιζαν αυτά.

Η διοίκηση του «Avant Garde», το οποίο σύμφωνα με τους σχετικούς οδηγούς διασκέδασης ανήκει στον μεγαλομέτοχο της ομάδας της Κομοτηνής,  από την πρώτη στιγμή εξέδωσε μια ανακοίνωση, η οποία διανεμήθηκε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και απέρριπτε οποιαδήποτε εμπλοκή στο συμβάν.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Εκ προοιμίου θέλουμε να δηλώσουμε ότι λυπούμαστε αφάνταστα για τον τραυματισμό του άτυχου φοιτητή, του ευχόμαστε ολόθερμα καλή, ταχεία και όσο το δυνατόν ανώδυνη ανάρρωση. Είναι γεγονός ότι μας εξέπληξε δυσάρεστα το ότι η επιχείρηση μας στα διάφορα δημοσιεύματα, φέρεται να έχει εμπλοκή στο συμβάν,  γεγονός το οποίο το διαψεύδουμε κατηγορηματικά καθώς ουδείς εκ των υπευθύνων της ή των υπαλλήλων της αντιλήφθηκε οτιδήποτε εντός του καταστήματος ή πλησίον αυτού.

Το Avant Garde είναι γνωστό ότι λειτουργεί στο κέντρο της Κομοτηνής τα τελευταία 8 χρόνια αποτελώντας κατ’ εξοχήν  φοιτητικό στέκι και ουδέποτε έδωσε δικαίωμα για οποιοδήποτε αρνητικό σχόλιο, αντιθέτως σέβεται την πελατεία του, ιδιαίτερα τους φοιτητές της πόλης μας οι οποίοι μας τιμούν με την καθημερινή παρουσία τους για το λόγο αυτό πολλές φορές το μήνα διοργανώνουμε φοιτητικές βραδιές με ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, προσφέροντας δωρεάν ποτά, και γενικά διαμορφώνοντας ένα ευχάριστο κλίμα διασκέδασης και ψυχαγωγίας εκφράζοντας τη ευγνωμοσύνη μας για τη στήριξη των φοιτητών στο κατάστημα μας.

Αρκετές δε είναι οι φορές που προσφέρουμε διάφορες χορηγίες σε Συλλόγους φοιτητών. Είναι αδιανόητο λοιπόν και εκτός της φιλοσοφίας του καταστήματος να δημιουργούνται επεισόδια για ασήμαντες αφορμές, ιδιαίτερα δε αυτές που αφορούν οικονομικές διαφορές, όπως εν προκειμένω το αναφερόμενο στα πρόσφατα δημοσιεύματα ποσό των 8 €.

Η διεύθυνση του καταστήματος δεν επιδοκιμάζει τέτοιου είδους συμπεριφορές.  

Εκ της Διευθύνσεως του Avant Garde».

Η υπόθεση πάντως παίρνει νέα τροπή μετά τις ανακοινώσεις της Αστυνομίας την Τετάρτη ότι εξιχνιάστηκε η υπόθεση. Όπως αναφέρει «Το Βήμα», τη διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε το Τμήμα Ασφαλείας Κομοτηνής μετά την καταγγελία του φοιτητή.

«Έπειτα από έρευνες σχηματίστηκε δικογραφία εναντίον ενός 30χρονου και ενός 22χρονου, ο ένας εκ των οποίων είναι ο σερβιτόρος του καταστήματος, οι οποίοι εξακριβώθηκε ότι ήταν οι δράστες.

Σύμφωνα με την καταγγελία, λίγο πριν από το συμβάν είχε αποχωρήσει μαζί με φίλους του από κατάστημα της πόλης, κάνοντας χρήση του δικαιώματος τους να μην καταβάλουν το αντίτιμο των ποτών που κατανάλωσαν καθώς οι υπεύθυνοι δεν τους παρέδωσαν τη σχετική απόδειξη πληρωμής. Όπως προέκυψε, μετά το περιστατικό στο κατάστημα, οι δράστες αναζήτησαν μαζί και εντόπισαν τον φοιτητή, ενώ ο 30χρονος τον χτύπησε με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει.

Οι δράστες αναγνωρίστηκαν από τους φίλους του θύματος, ενώ ο 22χρονος κατά την εξέταση του στο Τμήμα Ασφαλείας Κομοτηνής αποδέχτηκε την πράξη του. Σε βάρος του 30χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, ενώ η κατηγορία για τον 22χρονο αφορά την ηθική αυτουργία στην πράξη αυτή».

Αν λοιπόν πιστέψουμε το δημοσίευμα του «Βήματος», που βασίζεται στις επίσημες ανακοινώσεις της Αστυνομικής Διευθύνσεως Ροδόπης αλλά και στις διαρροές του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα, τότε υπάρχει εμπλοκή και σχηματισμός δικογραφίας κατά του 22χρονου σερβιτόρου του Avant Garde, αν και η διεύθυνση της συγκεκριμένης επιχείρησης υποστηρίζει ρητά ότι «ουδείς εκ των (…) υπαλλήλων της αντιλήφθηκε οτιδήποτε εντός του καταστήματος ή πλησίον αυτού»

Είναι προφανές ότι το θέμα θα διερευνηθεί από την Δικαιοσύνη. Είναι επίσης προφανές ότι ο ιδιοκτήτης του Πανθρακικού δεν μπορεί να έχει προσωπική ευθύνη επειδή ένας υπάλληλός του ενδεχομένως προέβη σε μια παράνομη πράξη. Σε κάθε περίπτωση όμως, είναι δεδομένο ότι ο Τάσος Καραολάνης έμπλεξε στα καλά του καθουμένου, σε μια περίοδο που καλό θα ήταν να μην έχει άλλες σκοτούρες στο κεφάλι του πέρα από τα επόμενα κρίσιμα παιχνίδια του Πανθρακικού σε πρωτάθλημα και κύπελλο Ελλάδος.

Αναφορικά με την υγεία του φοιτητή, αξίζει να σημειωθεί ότι την Τετάρτη υποβλήθηκε σε γναθοχειρουργική επέμβαση στην Αθήνα, όπου μεταφέρθηκε επειδή δεν υπήρχε αντίστοιχη κλινική στο Νοσοκομείο Κομοτηνής και γενικά στην Θράκη. Η κατάσταση της υγείας του εξελίσσεται ομαλά, ωστόσο η οικογένεια του δηλώνει ότι θα κυνηγήσει δικαστικά όλους τους υπαιτίους αυτής της πρωτοφανούς και περίεργης αυτής ιστορίας…