Ανακοίνωση Ασπίδας για την διαιτησία στο ματς με τον Πανσερραϊκό

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης  –  

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας για την διαιτησία στον αγώνα με τον Πανσερραϊκό για την δεύτερη αγωνιστική των μπαράζ ανόδου της Α’ Κατηγορίας ΕΚΑΣΑΜΑΘ εξέδωσε το μεσημέρι της Τρίτης η Ασπίδα Ξάνθης.
Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:
 
“Ο ΑΠΣ ΑΣΠΙΣ ΞΑΝΘΗ διαμαρτύρεται έντονα για την προκλητική διαιτησία του Σερραίου κ. Δημάδη στον αγώνα της ανδρικής μας ομάδας με τον Πανσερραικό το Σάββατο 30 Μαρτίου. Είχαμε την εντύπωση ότι στα παιχνίδια της τελικής φάσης που κρίνουν και την άνοδο στην Γ’ Εθνική κατηγορία, οι διαιτητές εκτός από αξιολογημένοι δεν θα έχουν και το στοιχείο της εντοπιότητας. Δυστυχώς ή “ευτυχώς” για κάποιους αυτό τελικά δεν ισχύει.
 
Ο εν λόγω διαιτητής από το πρώτο λεπτο της αναμέτρησης φόρτωνε με ανύπαρκτα φάουλ τους παίκτες μας, έστελνε τους παίκτες του Πανσερραικού συνεχώς στις βολές (33 ο Πανσερραικός, 20 η Ασπίδα) και έπαιρνε όλα τα σφυρίγματα από τον Α’ διαιτητή κ. Τατούδη που προσπαθούσε να κρατήσει τις ισορροπίες στο παιχνίδι. Η αποκορύφωση ήρθε στο 4ο δεκάλεπτο που πλέον ο κ. Δημάδης έβλεπε μόνο Πανσερραικό. Σε πεντακάθαρο κόψιμο πάνω στο νούμερο 8 του Πανσερραικού Παπαδόπουλο σφύριξε ανύπαρκτο φάουλ και ενώ στη συνέχεια ο συγκεκριμένος παίκτης γρονθοκόπησε αθλητή μας δεν έδωσε τίποτα. Σε διαμαρτυρίες από τους ανθρώπους του πάγκου μας απάντησε “είδα την μπουνιά αλλά δεν έδωσα τίποτα γιατί δεν τον πέτυχε”. Σημειωτέον ότι ο ίδιος αθλητής είχε χρεωθεί προηγουμένως με αντιαθλητικό φάουλ. Τα συμπεράσματα δικά σας…
 
Κλείνουμε με μια ερώτηση-απορία!!! Όταν ένα παιχνίδι διακόπτεται από τους διαιτητές για 10 λεπτά (για να έρθει αστυνομική δύναμη και να απομακρύνει φιλάθλους που έβριζαν χυδαία τον κ. Τατούδη), οι ομάδες αποσύρονται στους πάγκους, οι διαιτητές στα αποδυτήρια, οι παίκτες κάνουν ζέσταμα για να ξαναρχίσει το παιχνίδι δεν σημειώνεται “ΤΙΠΟΤΑ” στο φύλλο αγώνα;;;
 
Πραγματικά λυπούμαστε γιατί πιστεύαμε ότι οι αγώνες μπαράζ για την άνοδο στην Γ’ Εθνική κατηγορία θα ήταν γιορτή και θα παιζόταν μόνο από τους αθλητές μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου”.