Αθλητικές δράσεις για την Ημέρα Υγείας στην Αλεξανδρούπολη

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Γιώργος Πανταζίδης  

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας, το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Αλεξανδρούπολης συμμετέχει σε μια σειρά αθλητικών δραστηριοτήτων (domino) «Ζω καλύτερα, ξέρω τον τρόπο» και σε ημερίδα με ιατρικές και συμβουλευτικές οδηγίες προς τους δημότες της Αλεξανδρούπολης που διοργανώνονται από καθηγητές – ιατρούς της Euromedica και το Τμήμα Τροχαίας Αλεξανδρούπολης.

Οι δημότες που θα λάβουν μέρος στις αθλητικές δραστηριότητες και στην ημερίδα, θα έχουν την δυνατότητα (προαιρετικά) να συνεισφέρουν οικονομικά για φιλανθρωπικό σκοπό. Συνολικά, το ποσό που θα συγκεντρωθεί και από τις δύο εκδηλώσεις θα διατεθεί για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου αλλά και του Εθελοντικού Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Παράλληλα, όσοι πολίτες επιθυμούν θα μπορούν να προσφέρουν φάρμακα που δεν χρειάζονται για τις ανάγκες του Εθελοντικού Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου. Για το σκοπό αυτό εθελοντές του Γραφείου Εθελοντισμού θα βρίσκονται καθημερινά από τη Δευτέρα 1 Απριλίου έως και την Κυριακή 7 Απριλίου μπροστά στο Δημαρχείο.

Η επίσημη εκδήλωση θα ξεκινήσει την Κυριακή 7 Απριλίου στις 11:30 το πρωί στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης με δράσεις όπως: ποδηλατοδρομία, μικρός μαραθώνιος, διαδρομή μοτοσικλετιστών και ιστιοπλοΐα. Μετά τις δράσεις όλοι οι συμμετέχοντες θα παρευρεθούν στο πάρκο Εθνικής Ανεξαρτησίας, όπου θα παρακολουθήσουν μουσικοχορευτική εκδήλωση-συναυλία. Το απόγευμα στις 7 θα πραγματοποιηθεί η ημερίδα κατά την οποία θα βραβευθούν διάφορα αθλητικά σωματεία της πόλης.

Tην εκδήλωση υποστηρίζουν ενεργά: ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, η Περιφέρεια ΑΜ-Θ, ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου και πολλοί τοπικοί σύλλογοι.