Αιρετή διοίκηση στον ΠΑΟΚ με πρόεδρο Βρύζα

 

Μία ημέρα ξεχωριστή είναι η σημερινή (2/4) για τον ΠΑΟΚ. Ο “Δικέφαλος” απέκτησε για πρώτη φορά μετά τον Δεκέμβριο του 2006 και την αποχώρηση του Γιάννη Γούμενου αιρετή διοίκηση και, ως εκ τούτου, ο Ιβάν Σαββίδης μεγαλώνει το δέσιμό του με την ομάδα, αφού αναλαμβάνει όλα τα χρέη και τις ευθύνες του ΠΑΟΚ.

Εκπρόσωπος του ΑΣ ΠΑΟΚ στη νέα διοίκηση παραμένει ο Δημοκράτης Παπαδόπουλος, ενώ το εξαμελές σχήμα συμπληρώνουν οι Ζήσης Βρύζας, Μαρία Γκοντσάρεβα, Ηλίας Γεροντίδης, Παναγιώτης Ποικιλίδης και Σπύρος Μηλιωρίδης. Η νέα αιρετή διοίκηση θα έχει ζωή 5,5 ετών και υπάρχει η δυνατότητα μέσα σε αυτό το διάστημα να γίνουν αλλαγές σε πρόσωπα και σε αριθμό μελών.

Oσοι πίστευαν ότι θα είχαμε αλλαγές σε πρόσωπα στη νέα διοίκηση του ΠΑΟΚ γελάστηκαν καθώς ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ιβάν Σαββίδης δεν έκανε ούτε μια. Στο γήπεδο της Τούμπας το μεσημέρι της Τρίτης (2/4)πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση των μετόχων με την Μαρία Γκοντσάρεβα να εκπροσωπεί τη ΔΙΜΕΡΑ ΕΠΕ που έχει το 71,8% των μετοχών και να προτείνει για τη νέα διοίκηση τους εξής: Ζήσης Βρύζας, Μαρία Γκοντσάρεβα, Ηλίας Γεροντίδης, Παναγιώτης Ποικιλίδης και Σπύρος Μηλιωρίδης και ο εκπρόσωπος του Ερασιτέχνη ο Δημοκράτης Παπαδόπολος.

Η διαδικασία ήταν τυπική καθώς οι μέτοχοι κλήθηκαν να ψηφίσουν τη νέα διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Μετά την καταμέτρηση των ψήφων έγινε γνωστό ότι: Εκπροσωπήθηκαν (ψήφισαν) 88.925.363 μετοχές και κατά σειρά ψηφίστηκαν οι: Μαρία Γκοντσάρεβα από 88.925.213 μετοχές, Ηλίας Γεροντίδης από 88.921.783 μετοχές, Ζήσης Βρύζας από 88.921.633 μετοχές, Παναγιώτης Ποικιλίδης από 88.920.733 μετοχές και Σπύρος Μηλιωρίδης από 88.920.283 μετοχές.

 

Πάντως πριν από την ψηφοφορία τέθηκαν κάποια ερωτήματα των μετόχων στους Ζήση Βρύζα και Αχιλλέα Μαυρομάτη. Για το αν μπορεί να αλλάξουν πρόσωπα στο συμβούλιο, καθώς και ο αριθμός των μελών ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ είπε: «Οποτεδήποτε μπορούν να γίνουν αλλαγές και στα πρόσωπα και στον αριθμό των μελών.

Ο μεγαλομέτοχος με το ποσοστό του μπορεί να προκαλέσει συνέλευση και να κάνει αλλαγές. Αναπληρωματικά μέλη δεν εκλέγονται, για μία μόνο αλλαγή μπορεί να αποφασίσει ο μεγαλομέτοχος χωρίς Γ.Σ. μέχρι αυτή να διεξαχθεί. Μία διοίκηση μπορεί να σταθεί με μίνιμουμ τρία μέλη».

Για δημοσιεύματα που αφορούν φημολογία ότι υπάρχει ζήτημα ντοπαρίσματιος με παίκτες της Τρίπολης, σε συνδυασμό με την ανακοίνωση του Αστέρα που ζητά ντόπινγκ κοντρόλ. Ο Ζήσης Βρύζας τονίζει ότι «η ΠΑΕ ασχολείται με το θέμα…» για να παρέμβει στη συνέχεια η Μαρία Γκοντσάρεβα τονίζοντας πώς: «Εδώ δεν είναι συνέντευξη Τύπου» . Πάντως, το gazzetta έχει αυτήν την ώρα πρώτο θέμα ότι ο Ζήσης Βρύζας, τον οποίο μπορούμε να θεωρούμε θρακιώτη όχι μόνο επειδή έπαιξε στην Ξάνθη αλλά και επειδή το Χρυσοχώρι βρίσκκεται στα σύνορα με την Θράκη ενώ και ο ίδιος έχει παντρευτεί Ξανθιώτισσα, θα παραμείνει στην προεδρεία του ΠΑΟΚ…