Ο Ερίκ Καντονά και ο σωσίας του απ’την περιοχή μας

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης  –  

Στην Αθήνα βρέθηκε για δυο μέρες ο θρυλικός Ερίκ Καντονά, που είχε την ευκαιρία να δει τους αγώνες Παναθηναϊκού – Πλατανιά και Ολυμποιακού – ΠΑΟΚ, αλλά η επ΄σιεκψή του στην Ελλάδα συνοδεύτηκε και από μαι ξεχωριστή γνωριμία: αυτήν με τον σωσία του, ο οποίος μάλιστα κατάγεται από τα μέρη μας.

Ο λόγος για τον Στράτο Παπαφιλίππου από την Θάσο, που φρόντισε να πάει το βράδυ της Κυριακής στο Στάδιο Καραϊσκάκη και να επιδιώξει να συναντήσει τον Ερίκ Καντονά. Και τα κατάφερε, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία του sport24. Η εκπληκτική ομοιότητά του με τον γάλλο πρώην άσο των γηπέδων (και ιδίως της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) αποτέλεσε το διαβατήριο για να τον προσεγγίσει, να του μιλήσει και να φωτογραφηθεί μαζί του. Ο θασίτης σωσίας του Ερίκ Καντονά ξέρει τα πάντα για την ζωή του διάσημου γάλλου ποδοσφαιριστή και δεν αρνείται να δίνει αυτόγραφα για την ξενοδοχειακή του μονάδα στην Σκάλα Ποταμιάς. Αποτελεί ατραξιόν για όλο το νησί, το οποίο κατακλύζουν κάθε καλοκαίρι χιλιάδες θρακιώτες που έχουν και σπίτια εκεί, αλλά εσχάτως επισκέπτονται ολοένα και περισσότεροι άγγλοι τουρίστες.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Στράτος Παπαφιλίππου συχνά συμμετέχει στα τουριστικά περίπτερα που διοργανώνουν η Νομαρχία Καβάλας αλλά και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Μάλιστα, ως στέλεχος του περιπτέρου της Θάσου είχε έρθει πριν λίγα χρόνια στην έκθεση “Θράκη” που διοργανώνεται στην Κομοτηνή. Τότε είχε μιλήσει στην τοπική εφημερίδα “Χρόνος” για την εντυπωσιακή ομοιότητά του με τον Ερίκ Καντονά και το πώς την είχε πληρφορηθεί.

“Οι ξετρελαμένοι Άγγλοι τουρίστες που έρχονται στην Θάσο για να επισκεφθούν το νησί, με έπεισαν ότι εγώ μοιάζω με τον Έρικ Καντονά και πραγματικά είδα ότι σε καναδυό φωτογραφίες, μοιάζαμε αρκετά. Και από τότε δεν με άφησαν σε χλωρό κλαρί, κάθε φορά που έρχονται μου φέρνουν τις καινούριες φανέλες της Μάντσεστερ και έχουν την απαίτηση να ξυρίζω το κεφάλι μου για να βγαίνω μαζί τους φωτογραφίες”, έλεγε τότε. Βέβαια πλέον, ο Καντονά άφησε γένια, κάτι που δεν έχει κάνει και ο θασίτης σωσίας του.

“Γνωρίζω ότι είναι 10 χρόνια νεότερος από εμένα, ότι τώρα ασχολείται με τον κινηματογράφο και διοργανώνει αγώνες σε παραλίες με φίλους του και τα βράδια πίνει κοκτέϊλ στο μπαρ του με φίλους”, έλεγε τότε στην Μελαχροινή Μαρτίδου για τα κοινά του στοιχεία με τον .Ερίκ Καντονά ο Στράτος Παπαφιλίππου που περίμενε πώς και οπώς να συναντήσει τον μεγάλο αστέρα της μπάλας από κοντά και να τον προσκαλέσει στο όμορφο νησί του. Λέτε μετά από αυτό να δούμε το προσεχές καλοκαίρι τον Ερίκ Καντονά μετά την Αθήνα να έρχεται και στα μέρη μας;