Κόσμος και κοσμάκης στα ποδηλατοπαιχνίδια του Πήγασου Ξάνθης

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης  –  

Με μεγάλη επιτυχία έγιναν τα πρώτα ποδηλατοπαιχνίδια στην Ξάνθη, ενόψει της «τηλεοπτικής επίσκεψης» της εκπομπής του Σκαϊ  «Ποδηλατο-Δράσεις» που θα φιλοξενήσει η πόλη την Κυριακή 28 Απριλίου. 

Ο ποδηλατικό σύλλογος Πήγασος κέρδισε τελικά το στοίχημα της επιτυχίας, καθώς η συμμετοχή ήταν μεγάλη, ενώ αδιαμφισβήτητος σύμμαχος ήταν ο ηλιόλουστος καλός καιρός, που φαίνεται ότι ακολουθεί τον Πήγασο στις ποδηλατικές εκδηλώσεις του. Περισσότεροι από 100 ποδηλάτες -όλων των ηλικιών- πέρασαν από τα ειδικά διαμορφωμένα «ποδηλατικά τερέν» που έστησε το Αστικό- Παιδικό τμήμα του Πήγασου, ενώ δοκίμαζαν την τεχνική τους στα εμπόδια που είχαν τοποθετηθεί κατά μήκος της διαδρομής. Αυτά περιλάμβαναν ποδηλατική τραμπάλα, αναπηδήσεις σε εφαλτήριο, ράμπα, ελιγμούς ανάμεσα σε κώνους, τοποθέτηση μπαλονιών και διαπέραση μέσα από «λούκι», ενώ το πρόγραμμα περιείχε και τεχνητά εμπόδια με χαλίκια, όπως και ισορροπία στο ποδήλατο.

Ιδιαίτερη παρουσία είχαν οι λιλιπούτειοι μικροί ποδηλάτες που έκαναν τα πρώτα τους βήματα, με την καθοδήγηση των υπευθύνων και τις πολύτιμες συμβουλές των  έμπειρων ποδηλατιστών του Πήγασου και την επίβλεψη του Πηγασούλη, της μασκότ του συλλόγου!  Οι μαθητές από σχολεία της πόλης είχαν στην πλειοψηφία την τιμητική τους και ιδιαίτερα το 2ο Γ/σιο Ξάνθης το οποίο συνέβαλε και καθοριστικά στην επιτυχή έκβαση της εκδήλωσης. Από κει και πέρα συμμετοχή είχαν γονείς με παιδιά, ενήλικες και φίλοι του ποδήλατου, ενώ οι θεατές χειροκρότησαν γενικότερα την προσπάθεια του Πήγασου για τα μηνύματα που έστειλε τους δημότες προτρέποντάς τους να χρησιμοποιούν ποδήλατο.

Στην μεγάλη ξανθιώτικη ποδηλατική γιορτή παρευρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπένης, ο οποίος δήλωσε την υποστήριξή του στις δράσεις του Πήγασου, ενώ εξέθεσε εν συντομία στο ΔΣ του συλλόγου την νέα δημιουργία ποδηλατοδρόμου (!) στην δυτική είσοδο της πόλης και αν όψει κατασκευής και αναδιαμόρφωσης του οδικού κομματιού από το ύψος του κόμβου Αστυνομικής σχολής και μέχρι τα πρώτα φανάρια της 28ης Οκτωβρίου (φόρος). Αξίζει τέλος να τονιστεί η διευκόλυνση που παρείχε σε παρευρισκομένους η δημοτική αστυνομία, καθώς ο δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης είχε ενημερωθεί έγκαιρα και υποσχέθηκε την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας στην όλη εκδήλωση του Πήγασου.

Η επόμενη εκδήλωση για τον ξανθιώτικο σύλλογο είναι για το Σάββατο στις 6 Απριλίου και ώρα 12.00 με σημείο συνάντησης – αφετηρίας τον ΟΤΕ και διαδρομή στους πεζόδρομους της Δαγκλή και Ελπίδος, προσφέροντας σε όλους τους ποδηλάτες δωρεάν σφυρίχτρες προκειμένου να ξεσηκώσουν όλους τους θαμώνες και να δηλώσουν την αγάπη τους για το ποδήλατο! Πέρα από τις εκδηλώσεις συνεχίζονται κάθε Κυριακή οι ήπιες και εύκολες ποδηλατοβόλτες για μικρούς και μεγάλους με εκκίνηση στις 11.00 από την κεντρική πλατεία.