ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Πως ο Πανσερραϊκός έκαμψε την Ασπίδα

Την κακή εμφάνιση της τρίτης περιόδου πλήρωσε η Ασπίδα Ξάνθης στης Σέρρες, οπού γνώρισε την ήττα με 81-76 από τον Πανσεραικό. 

Εξαιρετική στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα η ομάδα της Ξάνθης, ωστόσο η καθίζιση σε μια περίοδο, την τρίτη, έδωσε την δυνατότητα στον Πανσεραικό να πάρει διαφορά, μια διαφορά που κράτησε μέχρι τέλους παρά την προσπάθεια των παικτών της Ασπίδας. Μάλιστα, στην διάρκεια της τρίτης περιόδου οι Σερραίοι βρέθηκαν να προηγούνται ακόμα και με 16 πόντους.

Οι φιλοξενούμενοι δεν παρέδωσαν τα όπλα και κατάφεραν να μειώσουν τη διαφορά μέχρι και τους 4 πόντους στο τέταρτο δεκαλεπτο του ματς, εκμεταλευόμενοι σε μεγάλο βαθμό και τα επιπόλαια λάθη των καλαθοσφαιριστών του Πανσερραϊκού. Πάντως το 81-76 δίνει βάσιμες ελπίδες στην ομάδα της Ξάνθης μια και μπορεί να καλύψει την διαφορά στο δεύτερο παιχνίδι στην Ξάνθη. 

Πλέον η ομάδα της Ασπίδας στρέφει την προσοχή της στο Θρακιώτικο ντέρμπι με τον πρωτοπόρο Εθνικό  στις 6 Απριλίου στο γήπεδο του Ευμοίρου. 

Τα δεκάλεπτα: 24-20, 40-38 (ημίχρονο), 65-55, 81-76 (τελικό αποτέλεσμα)

Διαιτητές: Tατούδης – Δημάδης

Από τους γηπεδούχους ξεχώρισαν οι Παπαδόπουλος με 22 πόντους, Σουτζόπουλος με 21 και Γεωργιανός με 18

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Δημήτρης Παναγιωτόπουλος): Κουμπάνης 23(1), Λιβησιανός 8, Καραμπέκης 18, Σιωρας 4, Πετς 6, Οικονόμου 3 (1), Βαχαρίδης 3(1), Ταταρης 11(1), Καλαματιανός, Τακίδης, Πετκίδης, Κωτάκης.