ΟΦΘΑ: Πρώτος στην Θράκη και 2ος στην ΑΜ-Θ με 87 μετάλλια!

 

Την δική του εκπληκτική παράδοση στις μικρές ηλικίες έχει δημιουργήσει στην κολύμβηση ο Όμιλος Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης. 

Για μια ακόμη χρονιά ο ΟΦΘΑ γύρισε θριαμβευτής από το Χειμερινό Πρωτάθλημα προαγωνιστικών κατηγοριών Ανατομικής Μακεδονίας και Θράκης, αφού κατέλαβε τη 2η θέση στη γενική κατάταξη ανάμεσα σε εννέα συλλόγους. Έτσι, ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο η χειμερινή σεζόν.

Συνολικός απολογισμός για τους μικρούς της Αλεξανδρούπολης; 35 πρώτες, 25 δεύτερες και 27 τρίτες θέσεις στο βάθρο των νικητών, 87 μετάλλια στο σύνολο και μόλις 5 πίσω από την πρωταθλήτρια ομάδα της Δράμας. Η επιτυχία του ΟΦΘΑ λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις, αν λάβει κανείς υπόψη ότι:

– Συμμετείχε με 46 κολυμβητές και κολυμβήτριες έναντι 70 της πρώτης και μοναδικής ομάδας στην πόλη της Δράμας!

– Οι 37 από τους 46 κολυμβητές γεύτηκαν τουλάχιστον μια φορά τη χαρά του βάθρου (19/24 κορίτσια και 18/22 αγόρια)

– Στα ατομικά αγωνίσματα ο ΟΦΘΑ συγκέντρωσε 29 πρώτες θέσεις, όσες και πρωταθλήτρια η ομάδα της Δράμας!

– Οι 24 από τους 46 κολυμβητές της αγωνίστηκαν για πρώτη φορά σε 50άρα πισίνα, γεγονός που σε συνάρτηση με το νεαρό της ηλικίας τους και τα μοναδικά ερεθίσματά τους να είναι σε πισίνες 25 μέτρων κάνει την επιτυχία τους ακόμη μεγαλύτερη.

– Πραγματοποιήθηκαν ατομικά ρεκόρ από όλους  τους κολυμβητές ανεξαιρέτως, ενώ πραγματοποιήθηκαν και πέντε νέα ρεκόρ ομάδας από τους Στράτο Βολτέζο στα 50μ. πεταλούδα και 200 μεικτή ατομική αγοριών ηλικίας 10 ετών, Γιάννη Σοφιανίδη στα 50μ και 100μ πεταλούδα αγοριών ηλικίας 11 ετών και Τζοβάνα Σοφιανίδη στα 400 ελεύθερο κοριτσιών ηλικίας 11 ετών!

«Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν περίτρανα και για μια ακόμη φορά την σωστή δουλειά που γίνεται στην ομάδα του ΟΦΘΑ εδώ και 10 χρόνια! Χωρίς πολλά λόγια… αλλά με ποιοτική προπόνηση, σωστό προγραμματισμό, προσοχή σε όλα τα παιδιά ανεξαιρέτως, με γνώμονα τη διάρκεια τους στο χώρο και με πλούσια γνώση και εμπειρία η ομάδα του ΟΦΘΑ είναι  δίπλα στα όνειρα και τις φιλοδοξίες των παιδιών της ομάδας!», είπε στο thrakisports ο προπονητής του ΟΦΘΑ Τάσος Καλλιτσάρης.