Τζήμας: «Να απολαύσουμε έναν τελικό υψηλού επιπέδου»

Την ευχή να γίνει ένας ωραίος τελικός για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων έκανε ο προπονητής του Παναθηναϊκού Παύλος Τζήμας, που απέδωσε στην καλή εκκίνηση τη (δίκαιη όπως την χαρακτήρισε) νίκη της ομάδας του στον ημιτελικό της Αλεξανδρούπολης με τον Ηρακλή.

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι με ωραίο θέαμα, ανάμεσα σε δυο ισάξιες ομάδες και με αρκετούς νεαρούς διεθνείς στο παρκέ. Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στα κομβικά σημεία του παιχνιδιού, κάναμε λιγότερα λάθη , ήμασταν πιο ψύχραιμοι και αποτελεσματικοί», είπε ο προπονητής των πράσινων χαρακτήριζοντας: «Καθοριστικό για την εξέλιξη του παιχνιδιού το πρώτο σετ. Μας έδωσε την ψυχολογική ώθηση ενώ μετά το δεύτερο σετ αποκτήσαμε και σιγουριά για να φτάσουμε στην κατάκτηση του τετάρτου σετ και του παιχνιδιού». 
Όταν ρωτήθηκε για τον αυριανό αντίπαλο της ομάδας του στον τελικό είπε «η αίσθηση μου λέει Εθνικός και γιατί όχι; Θα τον ήθελα αντίπαλο για να απολαύσουμε όλοι έναν υψηλού επιπέδου τελικό».

Ο πρώτος σκόρερ και κορυφαίος παίκτης του Παναθηναϊκού Θανάσης Πρωτοψάλτης τόνισε από την πλευρά του: «Πιστεύω ότι κερδίσαμε δίκαια αφού ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο μας. Το παιχνίδι πήγε όπως το περιμέναμε και δεν υποτιμήσαμε τον Ηρακλή. Η δουλειά μου είναι η επίθεση, πήγα καλά αλλά με βοήθησαν και οι συμπαίκτες μου».

Στο στρατόπεδο του Ηρακλή λογικό ήταν να υπάρχει απογοήτευση από την ήττα. «Σήμερα δυστυχώς τα ατού μας δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα ενώ γενικά δεν πιάσαμε τα στάνταρντς που έχουμε στην απόδοση μας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δείχνει ο Παναθηναϊκός καλύτερη ομάδα στο γήπεδο, αλλά πιστεύω ότι χάσαμε από τον κακό μας εαυτό», είπε ο Σωκράτης Τζιουμάκας ενώ ο Γιώργος Τζιουμάκας κινήθηκε στην ίδια λογική: «Δεν μας βγήκε το παιχνίδι μας αλλά και αυτά που θέλαμε να κάνουμε. Δεν είχαμε την απόδοση που μπορούμε και δώσαμε δικαιώματα στον αντίπαλο. Έγινε ένα καλό παιχνίδι σε υψηλό επίπεδο, ωστόσο υπάρχει απογοήτευση. Εμείς πρέπει να μαζέψουμε τα κομμάτια μας για να κερδίσουμε τον μικρό τελικό».