Το απόγευμα ο προκριματικός του Μπανιώτη

Στις 5.30 το απόγευμα αγωνίζεται στο πρώτο γκρουπ του προκριματικού του ύψους του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου που αρχίζει στο Γκέτεμποργκ ο κομοτηναίος πρωταθλητής Κώστας Μπανιώτης, που ωστόσο ταλαιπωρείται τις τελευταίες ημέρες από πυρετό.

 

Η ελληνική αποστολή αναχώρησε την Τετάρτη από την Αθήνα με συγκρατημένη αισιοδοξία, ενώ ταξίδεψε στην σουηδική πόλη μέσω Κωνσταντινούπολης. Άλλα έντεκα άτομα απαρτίζουν την ελληνική ομάδα, οι αριθμοί είναι με την πλευρά τους, με βάση τις φετινές τους επιδόσεις, όμως ξέρουν πως μία μεγάλη διοργάνωση δεν είναι… μαθηματικά αλλά σε πολλές περιπτώσεις θέμα στιγμής.

 

Ανησυχία προκαλεί πάντως ο πυρετός που ταλαιπώρησε τις τελευταίες ημέρες τον Κώστα Μπανιώτη. Ο ίδιος δήλωσε: «Βασικός στόχος μου είναι να κάνω έναν καλό προκριματικό. Σε αυτές τις διοργανώσεις ο προκριματικός είναι εξίσου δύσκολος με τον τελικό. Το επίπεδο θα είναι υψηλό. Εκτιμώ πως θα θέλει τουλάχιστον 2,27 μ. για να μπεις στον τελικό και πάνω από τα 2,32 μ για να διεκδικήσεις μετάλλιο. Δεν μπορώ να προβλέψω πως θα είμαι μέσα στον αγώνα και μέχρι που θα μπορώ να φτάσω, το σίγουρο είναι πως θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό».

 

Ο πρωταθλητής της Ολυμπιάδας Κομοτηνής είναι ένα από τα πιο έμπειρα μέλη της αποστολής σε σημαντικούς τελικούς. Το ταξίδι όμως της ελληνικής αποστολής εξελίχθηκε σε μία μικρή περιπέτεια εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, αλλά περίπου δύο ώρες αργότερα από ότι αναμενόταν αθλητές και προπονητές έφτασαν στον τελικό προορισμό τους. Αθλητές και προπονητές ήταν προγραμματισμένο να φτάσουν στο Γκέτεμποργκ μέσω Κωνσταντινούπολης. Όμως η έντονη ομίχλη στη σουηδική πόλη δεν επέτρεψε στον πιλότο να προσγειώσει το αεροπλάνο στο οποίο μετέβαιναν και έτσι πήγαν στο Όσλο νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης! Αρχικά περίμεναν δίχως να γνωρίζουν το πότε θα καταφέρουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους, αλλά περίπου μία ώρα αργότερα μπήκαν στην πτήση για το Γκέτεμποργκ.

 

Αναλυτικά η αποστολή αποτελείται από οκτώ άνδρες και τέσσερις γυναίκες: Ανδρέας Δημητράκης (ΑΟ Λασιθίου) στα 1.500 μ, Κώστας Δουβαλίδης (ΣΚΑ Δράμας) στα 60 μ. εμπόδια, Κώστας Φιλιππίδης (ΠΓΣ) στο άλμα επί κοντώ, Κώστας Μπανιώτης (Ολυμπιάδα Κομοτηνής) στο ύψος, Αντώνης Μάστορας (Ηρακλής) επίσης στο ύψος, Λούης Τσάτουμας (Μεσσηνιακός) στο μήκος, Γιώργος Τσάκωνας (ΣΑΣ Σκάλας) στο μήκος, Δημήτρης Τσιάμης (ΟΣΦΠ) στο τριπλούν, Νικόλ Κυριακοπούλου (ΑΓΕΣ Καμειρός) στο επί κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη (ΑΟ Φιλοθέης) στο επί κοντώ, Στέλλα Λεδάκη (Ελ. Βενιζέλος) στο επί κοντώ και Νίκη Πανέττα (ΑΟ Μεγάρων) στο τριπλούν.

 

Το thrakisports θα έχει το απόγευμα live ενημέρωση από τις προσπάθειες του θρακιώτη πρωταθλητή…