Champions League: Οι τρομερές επεμβάσεις του Λοντίγκιν δεν ήταν αρκετές για τη Ζενίτ, που λύγισε στο τέλος…

Το γκολ του Χουλκ και οι εντυπωσιακές επεμβάσεις του Γιούρι Λοντίγκιν, που έκανε εκπληκτικό παιχνίδι, δεν στάθηκαν αρκετά για να στείλουν την Ζενίτ στους προημιτελικούς του Champions League.

H ομάδα της Αγίας Πετρούπολης ισοφάρισε με κεφαλιά του Χουλκ σε εντυπωσιακή προσπάθεια στο στο 69’ το σκορ του πρώτου αγώνα και έχανε με το… τσουβάλι ευκαιρίες για να πάρει εκείνη την πρόκριση.

Ωστόσο η Μπενφίκα χτύπησε, όπως και στη Λισαβόνα, στο τέλος και με μια επική ανατροπή πήρε μια μεγάλη πρόκριση αφήνοντας τους Ρώσους εκτός συνέχεια θεσμού.

Στο 85′ και ενώ όλα έδειχναν ότι πάμε σε παράταση, μετά από εντυπωσιακή επέμβαση σε μακρινό σουτ από τον Λοντίγκιν, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και ο Γκαϊτάν που βρισκόταν μόνος του σκόραρε στο άδειο τέρμα, με εξουδετερωμένο τον πρώην γκολκίπερ της Ξάνθης αλλά και την υπόλοιπη άμυνα να πιάνεται στον ύπνο.

Ο Ταλίσκα στο 90+5’ διαμόρφωσε το τελικό 1-2 δίνοντας πανηγυρικά το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Champions League στους Πορτογάλους.

Βασικός ξεκίνησε για την Μπενφίκα ο Κώστας Μήτρογλου όπως και ο Ανδρέας Σάμαρης, που έπαιξε στο κέντρο της άμυνας και ήταν εξαιρετικός), ενώ όπως προαναφέρθηκε, είχαμε στον αγώνα τρομερές επεμβάσεις από τον Λοντίγκιν, που νικήθηκε, όμως, στο φινάλε από τους φιλοξενούμενους.