Ο Αντώνης Λαδάκης για όλους και για όλα στην ανασκόπηση του πρώτου γύρου της Super League

Απαιτητικό το έργο του να είσαι αρχηγός μιας ομάδας Super League, ακόμη πιο απαιτητικό όταν η ομάδα δοκιμάζεται στη μάχη της παραμονής. O Αντώνης Λαδάκης είχε φέτος διπλό ρόλο στον Πανθρακικό:  αφενός έπρεπε να κρατήσει τα αποδυτήρια ενωμένα όταν όλοι είχαν ξεγραμμένη την ομάδα, κι αφετέρου έπρεπε να  παλέψει για την ταχύτερη ανάρρωσή του κι επιστροφή στα γήπεδα ύστερα από τον τραυματισμό του.

Μίλησε στο χριστουγεννιάτικο αφιέρωμα της κομοτηναίικης εφημερίδας “Χρόνος” και τον Διονύση Βοριά, όπου αρχικά είπε: «Μας είχαν ξεγραμμένους, γιατί ήμασταν στην τελευταία θέση και δεν είχαμε τους βαθμούς που θέλαμε. Η κατάσταση ήταν δύσκολη, αλλά η δουλειά που κάνουμε καθημερινά έχει φανεί. Και το τελευταίο διάστημα παίρνουμε και τα αποτελέσματα, γιατί κακά τα ψέματα, αν δεν πάρεις βαθμούς, δε μπορείς να ελπίζεις για την συνέχεια. Έτσι καταφέραμε και πλησιάσαμε λίγο προς τη γραμμή της σωτηρίας. Εμείς πιστεύουμε στις δυνατότητες και στη δουλειά μας, δεν εφησυχαζόμαστε και κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και μετά τη διακοπή να είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι κόντρα στον Αστέρα στην Τρίπολη, για να συνεχίσουμε την συγκομιδή βαθμών».

Για τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο σχολίασε: «Από τότε που ήρθε ο κ. Ελευθερόπουλος προσπάθησε να περάσει τα δικά του πράγματα, τα οποία σίγουρα ήταν διαφορετικά από αυτά που δουλεύαμε όλο το προηγούμενο διάστημα. Αυτό είναι εύλογο, διότι κάθε προπονητής έχει τη δικιά του φιλοσοφία. Δεν έχουμε αλλάξει προς αυτό, δηλαδή ό,τι λέει ο προπονητής μας αυτά προσπαθούμε να κάνουμε, αλλά το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να τα αφομοιώσουμε. (…) Οι ρόλοι που έχει ο κάθε παίκτης στην ομάδα είναι διαφορετικοί και ο τρόπος δουλειάς των προπονήσεων επίσης διαφορετικός. Αυτά, για να μπορέσουμε να τα αφομοιώσουμε, χρειάστηκε κάποιο χρονικό διάστημα. Μιλάω για τις πρώτες αγωνιστικές, στις οποίες και δε μπορούσαμε να κάνουμε αυτά ακριβώς που κάνουμε τώρα. Με το πέρασμα των πρώτων αγωνιστικών καταλάβαμε και τον τρόπο δουλειάς αλλά και την τακτική που θέλει να περάσει ο προπονητής μας, και όλοι μαζί παρουσιάσαμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Σιγά-σιγά αυτό έγινε, όμως η ομάδα έχει ακόμη περιθώρια βελτίωσης. Το σημαντικό είναι να παίρνουμε βαθμούς, γιατί μέχρι στιγμής και σε παιχνίδια που πραγματικά ήμασταν καλοί δεν καταφέραμε να πάρουμε τους βαθμούς. Είμαστε σε δύσκολη βαθμολογική θέση και, αν δεν κερδίζαμε τον Παναθηναϊκό, τώρα θα μιλούσαμε τελείως διαφορετικά».

Σε σχέση με την ποιότητα του ρόστερ του Πανθρακικού, ανέφερε: «Προσωπικά πιστεύω ότι υπάρχει ποιότητα. Η ομάδα δείχνει, πως είναι στο σωστό δρόμο. Έχουμε κάνει ήδη πολύ μεγάλη προσπάθεια, αλλά δεν είμαστε ικανοποιημένοι μόνο από αυτή. Θέλουμε να πετύχουμε το στόχο μας, που είναι η παραμονή στην κατηγορία. Μόνο τότε θα είμαστε ικανοποιημένοι. Αυτό δείχνει ότι και μπορούμε και θέλουμε και το πιστεύουμε. Κι αν κρίνουμε και από τα τελευταία μας παιχνίδια, που αντιμετωπίσαμε μεγάλους αντιπάλους και δυνατές ομάδες, η ομάδα έδειξε ότι έχει δυνατότητες».

Για τον Ντιγκινί σχολίασε: «Ο Νικολά είναι ένα παιδί που ήρθε πέρσι κι από τότε έχει βοηθήσει πάρα πολύ την ομάδα. Σίγουρα στην αρχή χρειάστηκε χρόνο προσαρμογής, αλλά τώρα έχει βρει τον εαυτό του, έχει βοηθήσει τα μέγιστα την ομάδα, κι ελπίζω να συνεχίσει να τη βοηθάει».

Για τον Μπαϊκαρά και την επιστροφή του αναφέρει: «Για μένα είναι σα να μην έφυγε ποτέ. Είναι ένα πολύ σημαντικό «εργαλείο» στα χέρια του προπονητή, δεμένος με την ομάδα και ο πιο παλιός της παίκτης μαζί με τον Χρήστου. Η ομάδα τον έχει ανάγκη».

Για τον Μεχία είπε: «Ένα ακούραστο «μηχανάκι» στο χώρο του κέντρου, που σε κάθε παιχνίδι δίνει το 100%. Ποτουρίδης; Είναι σταθερός και νομίζω πως είναι πρώτος σε λεπτά συμμετοχής. Γι’ αυτόν ο Πανθρακικός είναι μια ευκαιρία, για να κάνει το βήμα παραπάνω».

Για τον Γιώργο Αθανασιάδη υποστήριξε:  «Είναι καιρός ο Πανθρακικός να βγάλει έναν τερματοφύλακα για τα επόμενα χρόνια στη Super League».

Για τον περιορισμό που υπάρχει στις μεταγραφές της ομάδας εξαιτίας της μη αδειοδότησής της και το που εκτιμά ότι πονάει περισσότερο η ομάδα για να κινηθεί για τον έναν παίκτη άνω των 24 ετών, ο Αντώνης Λαδάκης σχολίασε: «Αυτά είναι καθαρά θέματα προπονητή και διοίκησης. Οι ρόλοι είναι ξεκάθαροι στην ομάδα και εγώ δε μπορώ να πω τι και πως».

Για το γεγονός ότι η πρώτη εντός έδρας νίκη στο ΔΑΚ Κομοτηνής ήρθε στο τελευταίο ματς του πρώτου γύρου, την 15η αγωνιστική, είπε: «Σε κάποια εντός έδρας παιχνίδια ήμασταν καλοί αλλά δεν πήραμε αυτό που θέλαμε. Όπως με την Ξάνθη ή με τη Λιβαδειά. Ειδικά με Λεβαδειακό κρατούσαμε την τύχη του παιχνιδιού στα χέρια μας και μετά …εγκληματήσαμε. Μια ομάδα, σαν τη δικιά μας για να σωθεί, πρέπει να παίρνει αυτά τα παιχνίδια. Η ομάδα σώνεται μέσα από την έδρα της. Ξέρουμε ότι έχουμε χάσει πολύτιμο έδαφος, γιατί χάσαμε ή φέραμε ισοπαλία σε εντός έδρας παιχνίδια κόντρα σε ομάδες με ίδιους στόχους με τους δικούς μας. Αυτά τα παιχνίδια δεν ξανάρχονται και πρέπει αυτούς τους πόντους που χάσαμε να τους πάρουμε εκτός». 

Για την συνέχεια και τα πρώτα τρία παιχνίδια του 2016 σε Τρίπολη, Βέροια και Κομοτηνή κόντρα στον Παναιτωλικό, σχολίασε: «Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα, γιατί δεν έχουμε την πολυτέλεια να λέμε ότι έχουμε εύκολο παιχνίδι. Πέρσι, και γενικότερα όλες τις χρονιές που σωθήκαμε, εκμεταλλευτήκαμε όσο το δυνατό περισσότερο την έδρα μας. Ομάδα που θέλει να σωθεί, πρέπει να κερδίζει εντός, έστω και με 1-0. Απλώς εμείς τώρα βρισκόμαστε στη δύσκολη θέση να καλύψουμε αυτά τα εντός έδρας αποτελέσματα με νίκες εκτός έδρας».

Για τον λίγο κόσμο στο γήπεδο, απάντησε: «Ευχής έργο θα ήταν για εμάς τους ποδοσφαιριστές ο κόσμος να ερχόταν περισσότερο στο γήπεδο, αλλά πρέπει να κατανοούμε και τις δυσκολίες που βρίσκεται η χώρα μας. Η οικονομική κρίση έχει «χτυπήσει» όλους μας και πρέπει να ξεπεραστεί όλο αυτό, για να έχει ο κόσμος διάθεση να έρθει σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα και να δώσει χρήματα στο γήπεδο. Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο δεν έρχεται ο κόσμος, αλλά από εκεί και πέρα εμείς τον περιμένουμε. Θα προσπαθήσουμε από την πλευρά μας, προσφέροντας θέαμα και αποτελέσματα, να κάνουμε τον κόσμο να σηκωθεί από την καρέκλα και να έρθει στο γήπεδο».

Για την σχέση του με την πόλη της Κομοτηνής, ανέφερε: «Είναι η τέταρτή μου χρονιά στην Κομοτηνή. Περνάω ήσυχα και είναι μια πόλη με πολλά πάρκα και σε συνάρτηση με το ότι έχω δύο παιδιά, καταλαβαίνετε ότι εκεί περνάω πολύ χρόνο. Ήσυχα και οικογενειακά ζούμε και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Το αρνητικό, όμως, που βλέπω στην πόλη είναι πως πρέπει να φτιάξουν κι άλλα πεζοδρόμια, ώστε να μπορούμε να περνάμε με τα παιδιά μας πιο εύκολα και να μην χρειάζεται να ταλαιπωρούμαστε με το καρότσι. Κατά τα άλλα η πόλη είναι ήσυχη, αλλά έχει και ζωντάνια με τη νεολαία της. Έχει πολλά μέρη, όπου μπορείς να απολαύσεις τον καφέ, το φαγητό και το ποτό σου. Δε μας λείπει τίποτα σε σχέση με μια μεγάλη πόλη». 

Για το τέλος, ο Αντώνης Λαδάκης έστειλε τις ευχές του για τις γιορτές: «Θα ευχηθώ καλά Χριστούγεννα σε όλο τον κόσμο, καλή Πρωτοχρονιά, με υγεία, χωρίς πολέμους και να βοηθάμε τον συνάνθρωπό μας, γιατί μπορεί να το έχει πολύ μεγάλη ανάγκη».