Γ’ Εθνική: Τον «προσγείωσε» ανώμαλα! Νίκη οξυγονο της Ασπίδας Ξάνθης επί του Εθνικού Αλεξανδρούπολης

 

Μια πολύ σημαντική νίκη-οξυγόνο πήρε η Ασπίδα Ξάνθης επί του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με 3-1 τον προσπέρασε στην βαθμοόγία και διατηρησε τις όποιες ελπίδες παραμονής έχει πριν το κρίσιμο αγώνα με τον Απόλλωνα Παραλιμνίου την επόμενη αγωνιστική και πάλι στο ΔΑΚ Ξάνθης.

Από την άλλη ο Εθνικός γνώρισε την έκτη του ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια εκτός Αλεξανδρούπολης και βρίσκεται πλέον σε δύσκολη θέση και στο -5 από την ζώνη του υποβιβασμού, αφού την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται την πολύ δυνατή Καβάλα.

Ο Εθνικός ξεκίνησε πιο δυνατά θέλοντας να πάρει την τρίτη σερί νίκη του με τον Μαλτέζο να μην μπορεί να κάνει το 0-1 στο 7′ από καλή θέση, ο οποίος ήταν άτυχος στο 17΄έχοντας δοκάρι πάλι με τον πρώην μεσοεπιθετικό της Άνθειας. Και αφού δεν έγινε το 0-1, έγινε το 1-0 στο 19′ με κεφαλιά του Μερακλή απο κόρνερ και αδράνεια της άμυνας των Εβριτών. Ο Εθνικός αντέδρασε γρήγορα και στο 21΄ο πρώην παίκτης του ΑΟΞ Πεταλωτής ισοφάρισε επίσης με κεφαλιά σε 1-1. Κομβικο σημέιο του αγωνα το νέο προβάδισμα των γηπεδούχων τρία λεπτά αργότερα όταν σε σέντρα του Μαλαδένη ο Κυριαζίδης με κεφαλιά και πάλι έκανε το 2-1 που ήταν σκορ ημιχρόνου. Στην επανάληψη η Ασπίδα στο 54′ μετά από πάσα του Κατσή στον Κυριαζίδη αυτός με όμορφο σουτ πέτυχε το δεύτερο του τέρμα και καθάρισε τον αγώνα, φτάνοντας του 10 βαθμούς, με τον Εθνικό να μένει στους 9 (φώτο xanthi-sport).

Διαιτητές του αγώνα ήταν οι Κακουλίδης με βοηθούς τους Δανδανίδη και Καραγιάννη της ΕΠΣ Θράκης.

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Σαμαράς): Δεμένικος, Σαββόλου, Ζώτος, Μερακλής, Πεντεζίδης, Δογανίδης (88′ Βαγιανός), Κυριαζίδης, Χριστοφορίδης, Κάτσης (76′ Κοντογιαννίδης), Παπαδόπουλος (86′ Κούπας), Μαλαδένης (66′ Νταμπανλής).

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Φλώρος): Αρβανίτης, Δορουγιδένης, Λυμπέρης, Λίτσιος (74′ Γκουντενούδης), Πεταλωτής (74′ Σιδηρόπουλος), Κούπας, Μαλτέζος, Πατσιώρας, Γκαϊδατζής, Γκαβανόζης (62′ Καρακασίδης), Κολονέρος (64′ Μαρασλής).