Γ’ Εθνική: Ενδεχόμενη άνοδο και των δευτεραθλητών αποφάσισε η ΕΠΟ!!!

 

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης του Γιώργου Βασιλειάδη για τη νέα μορφή των επαγγελματικών πρωταθλημάτων αναμένεται να πάρει μορφή την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2019-2020.

Σύμφωνα λοιπόν, με τα νέα δεδομένα, το πρωτάθλημα της νέας Football League θα σχηματιστεί από 12 ομάδες. Σ’ αυτό θα συμμετάσχουν οι 8 ομάδες που θα προβιβαστούν από τη Γ’ εθνική (δλδ ο πρώτος κάθε ομίλου).

Απομένουν 4 ανοιχτά εισιτήρια, τα οποία είτε θα καλύψουν δεύτερες ομάδες της Super League, είτε οι 4 από τους 8 δευτεραθλητές των ομίλων της Γ’ εθνικής μέσω διαδικασίας μπαράζ.

Αυτό ανακοίνωσε η ΕΠΟ την Πέμπτη (6/9), αφήνοντας ένα μεγάλο κομμάτι σε εκκρεμότητα, δίχως να οριοθετήσει το πότε θα παρθεί η απόφαση για το ποιο από τα δύο σενάρια θα ισχύσει τελικά.

Υπάρχει βέβαια και το σενάριο που θέλει την κατηγορία να αποτελείται από 14 ομάδες. Σ’ αυτή την περίπτωση, οι δύο ομάδες που θα καταλάβουν την 11η και τη 12η θέση της Football League θα συνεχίσουν στη «νέα Football League».

Η σχετική ανακοίνωση:

«Οι προκηρύξεις των πρωταθλημάτων της Football League και της Γ΄ Εθνικής, στο άρθρο που αναφέρεται στη δημιουργία της Football League περιόδου 2019-20, θα επικαιροποιηθούν και επικυρωθούν μετά τη λήψη οριστικής απόφασης από τη Super League, αναφορικά με τη δυνατότητα συμμετοχής των β΄ ομάδων των ΠΑΕ στο πρωτάθλημα αυτό. Σε αντίθετη περίπτωση θα προβλεφθεί η άνοδος τεσσάρων (4) από τους οκτώ (8) δευτεραθλητές της Γ΄ Εθνικής, με βάση όσα προβλέπει ο Κ.Α.Π.».