10ος ο Μπανιώτης στον τελικό του Ευρωπαϊκού – Ασημένια η εκπληκτική Μπελιμπασάκη!!!

 

Δεν τα κατάφερε ο Κώστας Μπανιώτης στον τελικό του ύψους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου, αφού δυστυχώς δεν βρέθηκε σε καλή μέρα με εξαίρεση ένα όλο κι όλο άλμα του.

Ο Κομοτηναίος άλτης ξεκίνησε από τα 2.19μ όπου είχε άκυρη την πρώτη και την δεύτερη προσπάθειά του και κινδύνευσε με μηδενισμό αν δεν πέρναγε τον πήχη στην τρίτη.

Τελικά τα κατάφερε και μάλιστα με ένα εξαιρετικά υψηλό άλμα, με αποτέλεσμα να συνεχίσει στα 2.24 μέτρα. Εκεί ωστόσο είχε τρεις ανεπιτυχείς προσπάθειες με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί πρόωρα ο τελικός για αυτόν.

Ο Μπανιώτης με τα 2.19μ κατετάγη 10ος στην Ευρώπη. Δεν είναι φυσικά κάτι μικρό και αμελητέο, αλλά όπως και ο ίδιος είπε, η ιστορία χρωστάει κάτι στον Κώστα Μπανιώτη που έχει φτάσει πολλές φορές μια ανάσα από μετάλλια σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα αλλά έχει μείνει εκτός.

Πάντως μετά την επιτυχημένη προσπάθεια του Μπανιώτη στα 2.19μ και πριν δοκιμάσει στα 2.24μ ο ελληνικός στίβος γνώρισε άλλη μια τεράστια επιτυχία στο Βερολίνο αφού η Μαρία Μπελιμπασάκη κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στον τελικό των 400 μέτρων με πανελλήνιο ρεκόρ 50.45.

Εχασε το χρυσό μόλις για τέσσερα εκατοστά του δευτερολέπτου. Με το ασημένιο της όμως και συνολικά δύο χρυσά από Στρεφανίδη και Παπαχρήστου και δύο ασημένια με Κυριακοπούηλου και Μπελιμπασάκη, η Ελλάδα είναι μέχρι στιγμής κορυφαία δύναμη στις συναίκες.

Στις 00.30 μετά τα μεσάνυχτα, ώρα Ελλάδος, θα πραγματοποιηθεί η απονομή στη Βούλα Παπαχρήστου.