ΕΠΣ Θράκης: Ο τελικός πίνακας με τους αρχιγκολτζήδες της Α’ Κατηγορίας!

 

Το συναρπαστικότερο πρωτάθλημα όλων των εποχών ζήσαμε φέτος στην ΕΠΣ Θράκης όπου όλα κρίθηκαν στα τελευταία λεπτά της τελευταίας αγωνιτικής  για την μάχη του τίτλου με τον ΠΑΟΚ Κοσμίου να κατακτά τον τρίτο του τίτλο και να επιστρεφει μετά από μια πενταετια στην Γ’ εθνική. 

Η μάχη των σκόρερ φάνηκενα ξεκαθαρίζει με την λήξη της πρώτου γύρου των πλει οφ, με τον περσινό πρωτο σκόρερ αλλά και στο παρελθόν στην ΕΠΣ Θρακης τον Αμετ Ερκάν της Ελπίδας Σαπών αν και έχασε σχεδόν τον μίσο β΄γύρο και 7 αγώνες λόγω  τραυματισμού,  να κατακτάκαι την φετινή πρωτιά.

Συγκεκριμένα  ο πρωην φορ του Έβρου Σουφλίου, Εθνικού Αλεξανδρούπολης, Ιάσμου και Κοσμίου Ερκαν εφτασε τα 21 τέρματα, έχοντας 6 στα πλέι οφ, με τον Δημήτρη Μπόζη της  Δόξας Γρατινης που χρησιμοποιήθηκε ακόμα και ως κόφτης στα τελευταία ματς να έχει 16 τέρματα (2 στα πλέι οφ). Για την τρίτη θέση εγινε μάχη. Από 12 είχαν ο πρωην επιθετικός του Κοσμίου, της Ελπίδας Σαπών, της Δόξας Προσκυνητών και πλέον του Σπάρτακου Αγίων Θεοδώρων Στέλιος Βασιλακάκης που είναι έμεινε «άσφαιρος» στα πλέι οφ, ο 25χρονος πρωην επιθετικός της ομαδας Κ20 της Ξάνθης, Ελπίδας Σαπών, Ασπίδας Ξάνθης και τώρα πια αμυντικός της Δόξα Σώστη Δημήτρης Ανδρικου, ο Βαγγέλης Χατζητουλούσης του Κοσμίου που πέτυχε καθοριστικά τερματα στις τελευταίες αγωνιστικές, o Διονύσης Κυριακόπουλος της Γρατινής και ο πρωην μεσοεπιθετικός της Μονπελιέ, Πανθρακικού, ΠΑΟΚ, Απόλλων Λεμεσού, Καβάλας Μπερτραντ Ρομπέρ αν και αγωνίστηκε μετά τον α’ γύρο..

Έντεκα τέρματα είχαν ο Ελβις Πάλι της Ελπίδα Σαπών (4 γκολ στα πλει οφ), ο  Βασιλης Αντωνιάδης του Ιάσμου και ο πρωην συμπαίκτης του Σεφκετ Σελήμ ή Silo της Γρατινής,

Δεκα είχαν ο Γιώργος Ρουμπιες που ειχε 8 από τα τερματα του στα πλει οφ όπου ήταν και πρωτος σκορερ, ο Βαγγέλης Βουλγαρίδης του Σώστη και ο πρωην αθλητής στίβου του Ηρακλή και φουλ μπακ της Αναγέννησης Παγουρίων Λάζαρος Τοτονίδης.

Στα 9 έμεινε ο  Βαγγέλης Γρίβας του Σπάρτακου και ο Μάρτιν Γκεοργκίεφ του Σωστη που αγωνιστηκε στο φινάλε της κανονικής περιόδου και στα πλει οφ.

Τέλος 8 τέρματα είχαν οι Χρήστος Γιαννακιτζίδης του Μέγα Αλέξανδρου,  ο Κώστας Πασχάλης της Γρατινής (2 γκολ στα πλέι οφ), o Γιάννης Μαυρόπουλος της Στρύμης, ο Σταθης Κισσούδης της Μεσούνης, ο αναγεννημένος Φώτης Ξενάκης του Κοσμίου, ο Βαγγέλης Καραθανασης της Ελπίδας Σαπών, οι Δημητρης Κεφής, Μαρίνος Κωνσταντής της Αναγέννησης Παγουρίων, ο Γιωργος Ροδουσάκης και ο Χρήστος Σαμιώτης του Ορφεα Ξυλαγανής και ο  Πατρικ Ογκουνσότο που ωστόσο συνεχίζει πλέον στην ΕΠΣ Χαλκιδικης στα Μουδανιά μετα την φυγή του στο τέλος του α’ γύρου.

Αναλυτικά οι πρώτοι σκόρερς στο φινάλε του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Θράκης

21 τέρματα: Αμέτ Ερκάν (Ελπίδα Σαπών)

16 τέρματα: Μπόζης (Δόξα Γρατινής)

12 τέρματα: Βασιλακάκης (Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων), Ανδρίκου (Δόξα Σώστη), Κυριακόπουλος (Δόξα Γρατινής), Χατζητουλούσης (ΠΑΟΚ Κοσμίου), Ρομπέρ (Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου)

11 τερματα:  Πάλι (Ελπίδα Σαπών), Αντωνιάδης (Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου/Δόξα Γρατινής), Σεφκέτ Σελήμ (Δόξα Γρατινής)

10 τέρματα:  Ρουμπιες (ΠΑΟΚ Κομοτηνής), Βουλγαρίδης (Δόξα Σώστη), Τοτονίδης (Αναγέννηση Παγουρίων)

9 τέρματα: Γκεοργκίεφ (Δόξα Σώστη), Γρίβας (Σπάρτακος Αγ. Θεοδώρων),

8 τέρματα: Κισσουδης (Μεσσούνη), Γιαννακιτσίδης (Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου), Πασχάλης (Δόξα Γρατινής),  Πάτρικ Ογκουνσότο (Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου/Μουδανιά), Σαμιώτης (Ορφέας Ξυλαγανής), Φ. Ξενάκης (ΠΑΟΚ Κοσμίου), Μαυρόπουλος (Ορφέας Στρύμης), Β. Καραθανάσης (Ελπίδα Σαπών),  Κεφής, Κωνσταντής (Αναγεννηση Παγουρίων), Ροδουσάκης (Κομψάτος Πολυάνθου/Ξυλαγανή)

7 τέρματα:  Βιόπουλος (Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου), Στυλιανιδης (Ξυλαγανη/Πολύανθος)

6 τέρματα: Καραπάτσιος (Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου), Μουρατίδης,   Θεοδωρίδης (ΠΑΟΚ Κομοτηνής), Χαλβατζής (Ορφέας Στρύμης), Χατζίδης (ΠΑΟΚ Κομοτηνής/ Δόξα Γρατινής), Δερμιτζάκης (Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων)

5 τέρματα: Παπασωτηρίου (Δόξα Σώστη), Νάνος (ΠΑΟΚ Κοσμίου), Καπλανίδης (ΠΑΟΚ Κομοτηνής), Κλής (Ιασμος), Πολυμένοφ (Αναγέννηση Παγουρίων)