Πρωταθλητής νεών στην ΕΠΣ Μακεδονίας εναντίον του Άρη ο Θρακιώτης Θέμης Μυλωνάς

 

Μεγάλη επιτυχία για τον Εβρίτη επιθετικό της ακαδημίας του Πρωτέα Θεσσαλονίκης Θέμη Μυλωνά που στέφθηκε πρωταθλητής στο δύσκολο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα η ομάδα του νίκησε στην διαδικασία πέναλτι τον πολύ δυνατό  και πρωτοπόρο Άρη Κ16 που ετοιμάζει ομάδα για τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα και κόντρα σε όλες τις  width= προβλέπψεις σήκωσε την κούπα του πρωταθλήματος δείχνοντας ποσο σημαντική δουλεία γίνεται στην ακαδημία του Πρωτέα.

Ο 15χρονος (γεννημένος 19/06/2002) Μυλωνάς ξεκίνησε βασικός στον αγώνα προκαλώντας αναστάτωση στα πανύψηλα στόπερ του Άρη, πάσαρε την μπάλα με ωραία ενέργεια στο γκολ της ισοφάρισης που οδήγησε το ματς στην παράταση, ενώ σταθηκε άτυχος αφού η εκτέλεση του στο πρώτο καλοχτυπημενο πέναλτι η μπάλα βρήκε το δοκάρι του Άρη (κεντρική φώτο), ωστόσο η ομάδα του κατάφερε να επικρατήσει 3-2 και πήρε το πρωτάθλημα.

Ο Μυλωνας τελειώνει φέτος την Α’ Λυκείου και ολοκλήρωσε την σεζόν ως πρωτος σκόρερ της ομάδας του Πρωτέα με 11 τέρματα, δυο εκ των οποίων οδήγησαν την ομάδα στον τελικό. Ξεκίνησε από τις ακαδημίες της ΑΕ Διδυμοτείχο με συμμετοχές στην μικτες της ΕΠΣ Έβρου και κατόπιν μετακόμισε στην Θεσσαλονίκη και για μια διετία αγωνιζόταν στις δυνατές ακαδημίες του Ηρακλή στο πρωτάθλημα της Super League K15 όπου και εκεί διακρινόταν είτε ως φορ, είτε ως πλάγιος επιθετικός μέχρι την διάλυση των ακαδημιών της ομάδας.

Πλέον μπήκε στα μάτια και των αντιπάλων του στον τελικό του Άρη, που θέλουν να επιστρεψουν δυναμικά στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα, ενω παρακολουθείται και από άλλες ομάδες της Super League.