Γ’ Εθνική: Πρόωρη ανάσταση με «χρυσό» γκολ του «Πάσχα» για τον Ορφέα! Διπλό στις Σέρρες και παραμένει στην κατηγορία

 

Έβγαλε πάθος και αποφασιστικότητα στο γήπεδο, προηγήθηκε από τα… αποδυτήρια και έκανε τα πάντα για να διατηρήσει το προβάδισμα και να πανηγυρίσει τελικό τη «χρυσή» νίκη που του εξασφάλισε την παραμονή στην Γ’ Εθνική για τρίτη διαδοχική χρονιά!

Η ομάδα του Μπάμπη Χατζημεστή, ευτύχησε να προηγηθεί από πολύ νωρίς χάρη στο γκολ του Χρήστου Πασχαλάκη στο πρώτο κιόλας λεπτό της αναμέτρησης, και στη συνέχεια κλήθηκε να κρατήσει ανέπαφη την εστία της, ώστε στο τέλος να καταφέρει να πανηγυρίσει μια «χρυσή» νίκη που ισοδυναμούσε και με την παραμονή και την ανανέωση της παρουσίας της ομάδας στη Γ’ Εθνική για τρίτη διαδοχική χρονιά.

Ο Ορφέας Ξάνθης ήθελε το τρίποντο για να μη τον ενδιαφέρει ότι και να γίνεται στο παιχνίδι της ΑΕ Διδυμοτείχου με τον Απόλλωνα Παραλιμνίου και το έδειξε, αφού στην πρώτη του κιόλας φάση στο ματς προηγήθηκε. Στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, ο Τανζού εκμεταλλεύθηκε μια ωραία μπαλιά και έκανε το «μπάσιμο» από τα δεξιά στη μεγάλη περιοχή του Γιαννακίδη, για να σπάσει τελικά τη μπάλα στον επερχόμενο Χρήστο Πασχαλάκη στο δεύτερο δοκάρι ο οποίος έσπρωξε τη μπάλα στην κενή εστία για να κάνει το 0-1.

Οι Ξανθιώτες απείλησαν εκ νέου, όταν στο 9ο λεπτό ο Τανζού αυτή τη φορά δοκίμασε το πόδι του και έπιασε ένα σουτ, το οποίο όμως απέκρουσε ο πορτιέρο της Ελπίδας. Εκτός από το γκολ του Ορφέα, όμως, τα σχόλια έκλεψε και η φάση του 34ου λεπτού, όπου είχαμε ένα ακυρωθέν γκολ για το Σκούταρι αλά… ΠΑΟΚ – ΑΕΚ που φάνηκε πάντως να δικαιώνει τους διαιτητές.

Μετά από κόντρες η μπάλα κατέληξε στον Γεωργιάδη που έπιασε ένα ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής με τη μπάλα να κοντράρει και να παρεμβαίνει στη συνέχεια στη φάση παρεμποδίζοντας τον Ρούφο ένας παίκτης της Ελπίδας και τον επόπτη να υποδεικνύει τη φάση ως μη γενόμενη δίνοντας οφσάιντ.

Μάλιστα το Σκούταρι έδειξε πως δεν θα τα παρατούσε εύκολα και ήθελε τη δεύτερη θέση, αφού απείλησε και δύο λεπτά αργότερα με νέο σουτ του Γεωργιάδη, που όμως δεν απείλησε τον Ρούφο. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι απείλησαν πρώτου με τη κεφαλιά του Παναγιωτίδη όμως να μην ανησυχεί τον Ρούφο. Από την άλλη ο Ορφέας έχασε μια τεράστια ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του και να κλειδώσει τη νίκη, όταν στο 73′ ο Ξαντινίδης βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση εντός της περιοχής, αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια της αντίπαλης εστίας.

Η τελευταία μεγάλη φάση του αγώνα ανήκε στην Ελπίδα, που απείλησε με ένα δυνατό σουτ του Παπαβασιλείου στο 81′ το οποίο όμως απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Γιάννης Ρούφος κρατώντας ανέπαφη την εστία του και δίνοντας σημαντική ανάσα στους συμπαίκτες του.

ΕΛΠΙΔΑ ΣΚΟΥΤΑΡΕΩΣ (Μπάμπης Χρυσοστομίδης): Γιαννακίδης, Γεωργιάδης (72′ Ρίζος), Σαϊνατούδης, Νικολαΐδης, Αγγελίδης, Παπαβασιλείου, Παναγιωτίδης(69΄ Σιδηρόπουλος), Κεχαγιάς, Γεράκης, Στεφανίδης (61΄ Αντωνογλούδης), Ζυγκερίδης (61΄ Γρατζάκης).

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Μπάμπης Χατζημεστής): Ρούφος, Τζαμπάζ (85′ Μουμίνογλου), Κατρανίτσας, Μαλαδένης, Μπουνταγκίδης, Μαυρόπουλος, Τορομανίδης (57′ Χίντ), Ι. Καραγκιόζης, Χαλήλ Ιμπράμ (89′ Χατζήπαππας), Ξαντινίδης (72΄ Β. Καραγκιόζης), Πασχαλάκης.