Στην Ορεστιάδα το 1ο Βαλκανικό Τουρνουά Τένις με συμμετοχή 9 ομάδων το προσεχές καλοκαίρι

 

Τριεθνής διοργάνωση τένις με συμμετοχή εννιά ομάδων από βαλκανικές χώρες θα διεξαχθεί το προσεχές καλοκαίρι στην Ορεστιάδα, όπως αποφασίστηκε σε συνάντηση ομάδων τένις από την Ελλάδα, την Τουρκία και την Βουλγαρία που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Λουλεμπουργκάζ της Τουρκίας.

Στην συνάντηση η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από τον επίκουρο καθηγητή του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και έφορος αγωνιστικού της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης Ιωάννη Αθαναηλίδη, τον πρόεδρο του ΣΑΣ Τένις Σέρρες Άρη Γραμματόπουλο και τον πρόεδρο του Όμιλου Αντισφαίρισης Ορεστιάδας Κωνσταντίνο Καρατσίδη.

Εκεί αποφασίστηκε το 1o Balkan Tennis Tournament να διεξαχθεί στην πόλη της Ορεστιάδας την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου, παράλληλα με τις εορταστικές εκδηλώσεις των Ορεστείων και σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Ορεστιάδας. Επίσης συμφωνήθηκε να γίνουν και αγώνες βετεράνων σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Οι ομάδες που επιβεβαίωσαν την συμμετοχή τους είναι οι τουρκικές των Ομίλων Τένις Λουλεμπουργκάζ και Αδριανούπολης, οι βουλγαρικές από Κίρτζαλι, Χασμανλί και Βάρνα και οι ελληνικοί σύλλογοι ΣΑΣ Σέρρες Tennis Club, Όμιλος Αντισφαίρισης Φερών, Ελπίδα Σουφλίου και φυσικά ο οικοδεσπότης Όμιλος Αντισφαίρισης Ορεστιάδας.

Πιθανότατα τις επόμενες μέρες να υπάρξουν και άλλες συμμετοχές από άλλους συλλόγους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

«Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Ορεστιάδας κατάφερε να φέρει την διοργάνωση στην πόλη εκμεταλλευομμένος τις επαρκείς εγκαταστάσεις (τέσσερα γήπεδα τένις) ενώ η συμμετοχή των εννέα ομάδων (πιθανότατα θα υπάρξουν και άλλες από την Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη) και το σύνολο των τουλάχιστον 250 παιδιών ηλικίας από 6 μέχρι 16 ετών τα οποία θα διανυκτευρεύσουν για δύο μέρες στην πόλη (με τους συνοδούς τους) αναμένεται να ενισχύσουν την περιοχή σημαντικά μέσω του αθλητικού τουρισμού!», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.