Challenge Cup: Νίκη Λεάλ επί… Κασαμπαλή και του απόντος Βανέγκας στο Ισραήλ

 

Με ήττα επέστρεψε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις η Νέα Σαλαμίνα των δύο πρώην παικτών του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία συμμετοχή της κυπριακής ομάδας στα ευρωπαϊκά σαλόνια.

Το βράδυ της Τετάρτης η Νέα Σαλαμίνα έχασε από τη Χάποελ Κφαρ Σαμπά με 3-0 σετ, στην «Green Hall KFAR SABA», αλλά ελπίζει ότι στον επαναληπτικό της ερχόμενης Τρίτης στη Λεμεσό θα δείξει καλό πρόσωπο και θα διεκδικήσει την ανατροπή και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Challenge Cup.

Η απουσία του Βανέγκας απέναντι σε μια ποιοτική ομάδα όπως η πρωτοπόρος της ισραηλινής λίγκας, με έξι νίκες σε έξι αγώνες, ήταν εμφανέστατη. Ο Αλεξανδρουπολίτης Σταύρος Κασαμπαλής ξεκίνησε τον αγώνα ως βασικός πασαδόρος στα δύο πρώτα σετ και μπήκε ως αλλαγή στο τρίτο, έχοντας πολύ καλή απόδοση.

Ωστόσο πολύ καλά πήγε και ο Βραζιλιάνος Λεάλ που πέρυσι αγωνιζόταν στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, ο οποίος σημείωσε 12 πόντους για την Χάποελ Κφαρ Σαμπά, πρωτοπόρο στην ισραηλινή λίγκα με έξι νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια μετά τις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Τον αγώνα παρακολούθησαν 750 θεατές. Τα σετ της αναμέτρησης: 3-0 (25-19, 25-21,25-12). Η ρεβάνς θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη στην Κύπρο και η Νέα Σαλαμίνα θέλει νίκη με 3-0 ή 3-1 για να διεκδικήσει την πρόκριση στο χρυσό σετ. Σε κάθε περίπτωση θέλει η αντίπαλός της να κερδίσει το πολύ ένα σετ στην Κύπρο και αυτό σε καμία περίπτωση να μην είναι το τελευταίο.