Volley League: Προς παράταση στην έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων του Εθνικού Αλεξανδρούπολης

 

Μετάθεση της έναρξης του πρωταθλήματος της Volley League κατά μία εβδομάδα μελετά η ΕΣΑΠ, ενώ το ίδιο σκέφτεται και για το Λιγκ Καπ, με τον προπονητή του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Σάκη Μουστακίδη να έχει ήδη ενημερωθεί για αυτό το (σύνηθες τα τελευταία χρόνια) ενδεχόμενο.

Συγκεκριμένα, το πρωτάθλημα που ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 21 Οκτωβρίου είναι πιθανό να ξεκινήσει στις 28 Οκτωβρίου. Το ίδιο αναμένεται να γίνει και στο Λιγκ Καπ που αντί για τις 14 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει στις 21 Οκτωβρίου.

Τα ανοιχτά ζητήματα που υπάρχουν στην Λίγκα, ένα από αυτά είναι και το θέμα των ξένων αλλά και η υπόθεση του Παναθηναϊκού, είναι δύο από τους λόγους που συζητείται αυτό το ενδεχόμενο.

Ο βασικότερος όμως έχει να κάνει με το «τριφύλλι». Οι «πράσινοι», που υπενθυμίζεται ότι βάσει κλήρωσης θα είναι οι πρώτοι αντίπαλοι του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, δήλωσαν μεν συμμετοχή στο πρωτάθλημα αλλά δεν είναι ακόμη σίγουρο ότι θα καταφέρουν να κατέβουν τελικά.

Τα οικονομικά προβλήματα είναι πολλά ενώ ο χρόνος είναι εχθρός και για την συγκρότηση ρόστερ που θα έχει ως στόχο την σωτηρία. Ουδείς ωστόσο από τους υπευθύνους θέλει πρωτάθλημα χωρίς Παναθηναϊκό, αφού θα χαθεί ένα σημαντικό κομμάτι της εμπορικότητας του πρωταθλήματος.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η στάση της ΕΣΑΠ έρχεται σε αντίθεση με αυτή της ΕΟΠΕ που δεν έδωσε καμία παράταση στο αίτημα που είχε καταθέσει ο Παναθηναϊκός για τη δήλωση της ομάδας στην Α1 Γυναικών, με αποτέλεσμα το «τριφύλλι» να μην δηλώσει συμμετοχή και να μην αγωνιστεί πουθενά τη φετινή σεζόν, ενώ τη νέα θα υποβιβαστεί εφόσον φυσικά δηλωθεί.

Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ φέρονται να είναι σύμφωνοι με την πρόταση αυτή για παράταση στην έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων των ομάδων και μέχρι αύριο αναμένονται οι οριστικές εξελίξεις στο θέμα αυτό, ενώ ήδη φέρονται να έχουν ενημερωθεί για το ενδεχόμενο οι εκπρόσωποι όλων των ομάδων και οι προπονητές τους.