Επιστρέφει σε σύλλογο του Έβρου τα επιπλέον των 500.000 ευρώ χρήματα που συγκεντρώθηκαν η οικογένεια του μικρού Βαγγέλη

 

Η υπόθεση του μικρού Βαγγέλη, βαφτισιμιού του εβρίτη αθλητικογράφου και πλέον παρουσιαστή της τηλεόρασης Πέτρου Πολυχρονίδη, εξακολουθεί να συγκλονίζει αλλά και να παρουσιάζει μια εικόνα διαφορετική από την Ελλάδα της μιζέριας που ξέρουμε – μια Ελλάδα που ενώνεται και καταφέρνει θαύματα, παραδίδοντας μαθήματα ζωής.

Μέσα σε λιγότερο από τρία 24ωρα από την στιγμή που ο Πέτρος Πολυχρονίδης γνωστοποίησε το πρόβλημα και ζήτησε την βοήθεια του κόσμου για να ανοίξει ο δρόμος να μπορέσει να μεταφερθεί ο Βαγγελάκης για θεραπείες στην Αμερική, το ποσό συγκεντρώθηκε ενώ πολλά πρόσωπα του αθλητισμού και από την Θράκη κινητοποιήθηκαν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι θρακιώτες διεθνείς Β. Τοροσίδης, Π. Μάνταλος και Μ. Σιώπης  δώρισαν υπέρ του Βαγγελάκη τον μισθό του Ιουνίου από την Εθνική Ομάδα, ενώ κουμπαράς στήθηκε μέχρι και το απόγευμα του Σαββάτου στο παλιό κλειστό της Ορεστιάδας, στον ετήσιο αγώνα στη μνήμη του Νίκου Σαμαρά. Και αυτό παρόλο που το ποσό ήδη είχε συγκεντρωθεί.

«Όλη αυτή η προσπάθεια, για να μαζευτεί ένα τέτοιο τεράστιο ποσό σε 72 ώρες ήταν πρωτοφανής. Εύχομαι να βρουν την ίδια ανταπόκριση και άλλα παιδιά», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Πέτρος Πολυχρονίδης.

Αλλά το μεγαλείο και της οικογένειας κρύβεται στην απόφαση που έλαβε. Είπε ο Πέτρος Πολυχρονίδης: «Εμείς επειδή φτάσαμε σε αυτό το ποσό πολύ γρήγορα, και μαζέψαμε περισσότερα από 500.000 ευρώ που αρχικά ζητήσαμε, αποφασίσαμε να δώσουμε τα παραπάνω λεφτά σε φορείς που βοήθησαν για να κινητοποιηθεί όλη η Ελλάδα, όπως ο “Φάρος Ζωής” στην Κέρκυρα και ο Σύλλογος Καρκινοπαθών στον Έβρο “ΣυνεχίΖΩ”. Για να μπορέσουν αυτοί οι δύο σύλλογοι να βοηθήσουν παιδιά που το έχουν ανάγκη, όπως ο βαφτισιμιός μου».

Η αλήθεια είναι ότι ο  Σύλλογος Καρκινοπαθών Έβρου “ΣυνεχίΖΩ” είχε κινητοποιηθεί ιδιαίτερα τις προηγούμενες μέρες, στήνοντας κουμπαρά έξω από το δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης (φωτο δεξια). «Αν και τα χρήματα για τη νοσηλεία του, έχουν ήδη συγκεντρωθεί αφού η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη, εμείς εδώ στον Έβρο που είναι ο τόπος καταγωγής του μικρού Βαγγέλη και συγκεκριμένα κατάγεται από τη Νέα Βύσσα, θα δουλέψουμε για να ενισχύσουμε το κόστος διαβίωσης των γονιών του, που θα παραμείνουν κοντά του με τις καλύτερες συνθήκες, τουλάχιστον ένα χρόνο» εξηγούσε πριν λίγες μέρες η Χρύσα Παντσίδου, Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών και φίλων Νομού Έβρου “ΣυνεχίΖΩ”.

Πλέον ο σύλλογος αυτός θα πάρει πίσω όχι απλά τα χρήματα που συγκέντρωσε αλλά και πολλά περισσότερα, από το ποσό πλέον των 500.000 ευρώ που συγκεντρώθηκε για τον μικρό Βαγγελάκη. Σπουδαία μαθήματα για όλους μας. Και από την ελληνική κοινωνία που κινητοποιήθηκε τόσο γρήγορα στην περίπτωση του 5χρονου Βαγγέλη αλλά και από την οικογένειά του, μια οικογένεια από το πιο ακριτικό μέρος της Ελλάδας και του Έβρου μας, που δεν κράτησε όλο το ποσό αλλά δωρίζει πίσω όποιο δεν της χρειάζεται. Μεγαλείο ψυχής και μόνο μπράβο σε όλους. Αυτοί είναι οι ΕΛΛΗΝΕΣ και αυτή είναι η ΕΛΛΑΔΑ που οφείλουμε να ξαναχτίσουμε…